Яке церковне свято 12 вересня 2022: День святих Олександра, Івана та Павла — традиції, прикмети, іменинники

Яке церковне свято 12 вересня 2022 року: день шанування пам'яті святих Олександра, Івана та Павла, богобоязливих служителів церкви.

Церковне свято 12 вересня присвячено святим служителям. Олександр, Іван та Павло були старійшинами та допомагали народу відійти від язичництва. Вони були незнайомі один з одним та жили у різний час, але все життя були вірними господу. Святих дух завжди підтримував Олександра, він навіть мав силу своїми молитвами робити німими язичників, які проповідували хибну релігію.

Святий Іоанн, якого ще називають Іоанном Постником, Патріархом Константинопольським. Він пояснював  новоприбулим духівникам тонкощі приймання сповіді та навчав, як правильно наставити грішника на шлях каяття.

Святий Патріарх усе своє життя провів у молитвах та дотримувався суворого посту. Священнослужитель Павло народився майже через 200 років після Іоанна, але як і він був у Константинополі Патріархом. Святий Павло був богобоязливою та духовною людиною. Вже життя християнин вів боротьбу з іконоборцями, які знищували святині.

Яке церковне свято 12 вересня 2022 року: що можна і не можна робити

Яке церковне свято 6
12 вересня 2022

День шанування пам’яті вищезгаданих святих не велике свято у православ’ї та суворих заборон не має. Але є прикмети, на які варто звернути увагу. Наприклад, 12 вересня не рекомендується грати в карти та інші азартні ігри, щоб не залучити нещастя у свій дім. Не радять лаятись, сваритись та зловживати алкоголем.

У давнину на 12 вересня люди накривали стіл для сім’ї, де головним блюдом була молочно-ячмінна каша. Тому вшанувати пам’ять святих Олександра, Іоанна та Павла можна молитвою за сімейною вечерею.

Яке церковне свято 12 вересня 2022 року: Як правильно молитися?

Яке церковне свято 12 вересня 2022

Сьогодні зверніться до Всевишнього такими рядками:

Господи милий, почуй мою молитву праведну та не оставі у біді моїй. До Тебе прибігаю, як до батька ібо всі ми Тобою створені були і на землю послані. Я кличу помочі твоєї, бо не від гріхів, від праці чесної заслабло тіло моє. Дай же мені Отче в ім’я Твоє пройти прожити негаразди та не похилити голови моєї. В ім’я Отця, Сина та Свєтого Духа, Амінь!

Нагадаємо, що на церковне свято 12 вересня слід привітати з іменинами: Данила, Єфрема, Максима, Макара, Семена, Олексія, Олександра, Григорія, Павла, Василя, Петра, Миколу, Степана, Івана, Федора, Гаврила, Арсенія, Єлизавету, Ангеліну та Євгенію.

Схожі статті

Коли і як святкують Різдво в Україні 2023-2024: основні дати за старим і новим календарем, традиції

Розповідаємо, коли святкують Різдво у 2023 році в Україні, які існують різдвяні традиції, заборони. Також дізнаєтеся, коли Різдво перенесли на 7 січня, про страви на Святвечір та інші цікаві факти.

10 серпня: хто сьогодні святкує День ангела? Олена Кравець та Ілона Гвоздьова приймають вітання

Іменини – особливий день для кожного вірянина та людей, які святкують своє свято за правилами та традиціями. Дізнаємося, хто 10 серпня може приймати вітання та подякувати ангелу-охоронцю за свій захист.

7 серпня: хто сьогодні святкує День ангела? Олександр Пікалов та Анна Кошмал приймають вітання

Церковний календар підкаже, як назвати дитину, яка народилася в певний день, адже, якщо дати малюку ім'я зі списку іменинників, то тоді вірилося, що він матиме ще більший захист з небес.

6 серпня: хто сьогодні святкує День ангела? Анатолій Анатоліч та Христина Соловій приймають вітання

Існує достатня кількість людей, які не беруть до уваги правила святкування Дня ангела, а отже по-справжньому не зможуть провести своє свято за всіма церковними обрядами.

5 серпня: хто сьогодні святкує День ангела? Андрій Данилко та Віталій Козловський приймають вітання

У сучасних реаліях багатьом громадянам здається свято День ангела не дуже важливим у їхньому житті, однак не варто забувати про нього, адже так ви маєте змогу попросити в ангела-охоронця про ще більший захист.

4 серпня: хто сьогодні святкує День ангела? Олексій Потапенко та Марія Єфросиніна приймають вітання

День ангела – світле християнське свято, яке кожного дня мають представники різних імен, що відзначається в день пам'яті святого, чиє ім'я носить людина.