Церковне свято 1 листопада 2022 року: що можна і не можна робити на День пророка Іоїла, традиції, прикмети

Церковне свято 1 листопада здавна шанується вірянами. Дізнайтеся у матеріалі, ким був пророк Іоїл, чому у цей день слід остерігатися дощів та як просити Всевишнього про здоров'я.

Церковне свято 1 листопада 2022 року увійшло у календар, як День всіх святих або день після Гелловіну. В Україні лише справжні віряни знають, що у цю дату вшановується пам’ять святого Іоїла.

Церковне свято 1 листопада 2022 року: чому забулися традиції

Церковне свято 1 листопада 2022 року: що можна і не можна робити

Українці завжди відзначалися побожністю та відкритим серцем до Всевишнього. Проте, роки, які наша країна провела в СРСР змінили багато наших звичаїв і традицій. Зокрема, релігійні свята перестали шануватися, як слід, адже радянський уряд відкидав всі церковні свята. Пізніше, у 2000-ні роки на наші терени прийшла нова мода: Гелловінські гуляння, які власне і припадають на ніч з 31 жовтня на 1 листопада.

Втім, ніколи не пізно згадати й наше минуле, яким жили наші предки.

Церковне свято 1 листопада 2022 року: що можна і не можна робити

Церковне свято 1 листопада 2022 року: що можна і не можна робити

Сьогоднішня дата тісно пов’язана з пророком Іоїлем або Іоілєм. Він став першим святим, який лишив по собі записи, а ще передрік долю Єрусалиму. Чоловік був дуже людяним та нікому не відмовляв у допомозі. Саме тому, 1 листопада на честь його свята не слід поспішати казати “ні” на прохання ближнього.

Також є древнє повір’я про те, що не можна лишати сьогодні відкритими двері та вікна, аби не зурочити себе. Крім цього не варто лихословити.

На День пророка Іоїла слід боятися дощу: рясна злива вранці говорить про те, що дуже скоро кригою вкриється земля. Крім цього, зверніть увагу на воронів: скільки птахів біля житла — стільки поганих днів буде у родині в листопаді.

Аби Всевишній не обділив вас своєю рукою милостивою, прочитайте такі рядки після молитви “Отче Наш”:

“Отець Всевишній! Прости гріхи мої, бо не тямив я що робив у житті мирському та одари мене міццю дужою, аби витримати всі випробування та втримати хреста свого. В ім’я твоє молюся та живу. Амінь”

Нагадаємо, що церковне свято 1 листопада може бути Днем Ангела для багатьох ваших знайомих. Не забудьте привітати з іменинами: Дмитра, Івана, Леоніда, Михайла, Миколу, Павла, Петра, Сергія, Фелікса.

Схожі статті

11 квітня 2024 — яке сьогодні церковне свято, і чого не варто робити, щоб не лити в майбутньому гіркі сльози

Яке церковне свято 11 квітня 2024 року? Ознайомтеся з нашим матеріалом, щоб дізнатися, що у цей день святкують віряни, яким традиціям слідують, а також, які є прикмети та повір'я.

10 квітня 2024: церковне свято сьогодні, чому не можна користуватися гострими предметами та хороші прикмети

Яке свято 10 квітня 2024 року? У нашому матеріалі ви можете дізнатися, що це за день за церковним календарем, а також дізнатися, які прикмети, заборони та традиції існують на цей день.