7 лютого: яке сьогодні свято у православному календарі, що можна і не можна робити, молитва дня

Сьоме лютого відоме у православному календарі під назвою дня вшанування пам'яті святого Григорія Богослова, який серед вірян вважається одним із найбільших служеників Божих.

Яке сьогодні свято? Сьомого лютого кожного року віряни відзначають велике свято релігійного значення – це день пам’яті Святого Григорія Богослава, який народився у триста двадцять шостому році. Він був дитиною в родині єпископа Назіанського. Григорій Богослов названий на честь тата – Григорія. Мати преподобного називалася Нонною, вона славна своїми високими принципами моралі.

Якраз мати Григорія й вирішила свого часу, що син буде служити Богові. Святий Григорій пізніше зізнавався, що саме мамине виховання для нього є найціннішими.

Окрім того, що чоловік мав прекрасне виховання вдома, він ще і здобув прекрасну освіту – Григорій вчився у школах Кесарії Палестинської.

Чоловік також вчився і в Афінах, там він дуже зблизився з Василієм Великим. По завершенню навчання там, Григорій повернувся додому, там він часто роздумував про Бога, читав Боже слово, писав натхненні пісні.

Якось Григорій вирішив піти в пустелю, там він жив на самоті дуже довго, проте потім повернувся додому. Пізніше померли батьки Григорія, а далі й Григорій захворів. Проте далі одужав і пішов окремо жити в обителі, там він  три роки провів у молитвах і пості. Одного разу Григорія обрали на престол архієпископа Константинопольського, тому він повернувся серед люди.

Останні роки Григорій прожив в аскетизмі.

Що заведено в народі на 7 лютого?

Сьоме лютого відоме в народі ще й як Григоріїв день. А ще серед людей 7 лютого знане як свято Григорія Зимовказника, а все через те, що якою є погода 7 лютого, то такою й буде через рік.

Якою є зима 7 лютого, такою буде й наступної зими
Якою є зима 7 лютого, такою буде й наступної зими

Що треба зробити 7 лютого?

Варто старатись зробити якомога більше добрих справ.

Сьогодні також шанують благочестивих людей.

Чого не можна робити 7 лютого?

Сьогодні не варто ображатися. Особливо на рідних людей. Особливо через дрібниці.

Сьомого лютого не можна лаятися.

7 лютого не рекомендується вживати алкоголь.

Схожі статті

11 квітня 2024 — яке сьогодні церковне свято, і чого не варто робити, щоб не лити в майбутньому гіркі сльози

Яке церковне свято 11 квітня 2024 року? Ознайомтеся з нашим матеріалом, щоб дізнатися, що у цей день святкують віряни, яким традиціям слідують, а також, які є прикмети та повір'я.

10 квітня 2024: церковне свято сьогодні, чому не можна користуватися гострими предметами та хороші прикмети

Яке свято 10 квітня 2024 року? У нашому матеріалі ви можете дізнатися, що це за день за церковним календарем, а також дізнатися, які прикмети, заборони та традиції існують на цей день.