7 березня 2023: яке сьогодні свято у православному календарі, що можна і не можна робити, молитва дня

Сьоме березня відоме серед вірян православної церкви як день, коли заведено ще здавна вшановувати пам'ять мучеників Апамейських, Маврикія і 70 святих.

Яке сьогодні свято? Сьоме березня – це не просто сьомий день весни, вівторок. У православному календарі цей день відзначений як той, коли ще з давніх-давен віряни вшановують пам’ять мучеників Апамейських, Маврикія і 70 святих.

Відомо, що сам Маврикій, наприклад, жив аж наприкінці третього століття. Свого часу він прославився як воєначальник у Апамеї Сирійській. Також відомо, що чоловік сильно страждав через свою чисту та щиру віру в Бога. Тоді, коли він жив, відбувалися страшні гоніння відносно людей із глибокою вірою.

У той момент Маврикія та його дитину викликали на суд. Там вони двоє переконали всіх у своїй вірі. Сина Маврикія вбили прямо на очах у батька. Усіх мучеників відвели до болота, упродовж десяти днів вони не їли, не пили, їх кусали комахи. А потім мученикам відрубали голови.

Чого не можна робити сьомого березня?

Сьогодні краще не вбивати павуків. Якщо вони ще й плетуть павутиння, то це й поготів. Адже вбивши павука, ви наречете свою домівку на нещастя та невезіння.

У цей день дівчатам не радять знаходитися посеред жінок, однак і на самоті радше не лишатися.

Аби не вимести всю радість із дому, не потрібно прибирати в хаті.

Сьогодні не варто прибирати вдома
Сьогодні не варто прибирати вдома

У старих речах теж не потрібно ходити, бо вони можуть притягнути проблеми та негаразди зі здоров’ям.

Які прикмети є сьомого березня?

Якщо сьогодні на вулиці сильний туман, то літо буде дощовим.

Якщо на річках ще є лід, то навесні на риболовлю йти не варто буде.

Якщо граки вже в’ють гнізда, то погода буде сирою та холодною.

Схожі статті

11 квітня 2024 — яке сьогодні церковне свято, і чого не варто робити, щоб не лити в майбутньому гіркі сльози

Яке церковне свято 11 квітня 2024 року? Ознайомтеся з нашим матеріалом, щоб дізнатися, що у цей день святкують віряни, яким традиціям слідують, а також, які є прикмети та повір'я.

10 квітня 2024: церковне свято сьогодні, чому не можна користуватися гострими предметами та хороші прикмети

Яке свято 10 квітня 2024 року? У нашому матеріалі ви можете дізнатися, що це за день за церковним календарем, а також дізнатися, які прикмети, заборони та традиції існують на цей день.