8 березня 2023: яке сьогодні свято у православному календарі, що можна і не можна робити, молитва дня

Восьме березня відоме у світі не тільки як Міжнародний жіночий день, ц еще й, за православним календарем, день, коли прийнято вшанувати святого Полікарпа.

Яке сьогодні свято? Восьме березня у світі часто можуть трактувати як день, коли вітають зі святом жінок, адже в календарі ця дата записана як Міжнародний жіночий день. Однак у церковному календарі є інакше трактування. Віряни цього дня згадують святого Полікарпа Смірнського, який упродовж сорока років був єпископом.

Саме Полікарп – це один із нацперших єписковій Церкви Христа. Його та таких, як він єпископів, називали також ще Апостольським отцем.

Відомо, що Полікарп сильно постраждав за свою таку сильну та щиру віру. Полікарп про свою таку долю знав, бо мав видіння за три дні до того судного дня. Язичники хотіли заживо спалити Полікарпа, проте він вижив. Його кров загасила полум’я, яке навколо нього розвели. Помер єпископ Полікарп своєю смертю, адже тоді сталося істинне чудо. А от по-справжньому не стало його у Великодню суботу 156 року.

Чого не можна робити восьмого березня?

Сьогодні не варто працювати фізично, адже робота може забрати всі ваші сили. Ліпше навпаки – поберегти енергію та за змоги взагалі відпочити.

Сьогодні краще не засмучуватися, а ще більше не рекомендується плакати.

Сьогодні утримайтесь від пліток
Сьогодні утримайтесь від пліток

Восьмого березня церква забороняє пліткувати та лаятися, також негарно буде лихословити в цей день.

Які є прикмети та звичаї на восьме березня?

Якщо надворі сьогодні видно туман, то не чекайте гарної погоди через три місяці – влітку.

Якщо соломинка потоне у снігу, то зима вже зовсім скоро відступить і настане весна.

Якщо ви побачите, як сороки відлітають до лісу, то вже можете чекати на потепління.

Схожі статті

11 квітня 2024 — яке сьогодні церковне свято, і чого не варто робити, щоб не лити в майбутньому гіркі сльози

Яке церковне свято 11 квітня 2024 року? Ознайомтеся з нашим матеріалом, щоб дізнатися, що у цей день святкують віряни, яким традиціям слідують, а також, які є прикмети та повір'я.

10 квітня 2024: церковне свято сьогодні, чому не можна користуватися гострими предметами та хороші прикмети

Яке свято 10 квітня 2024 року? У нашому матеріалі ви можете дізнатися, що це за день за церковним календарем, а також дізнатися, які прикмети, заборони та традиції існують на цей день.