Як розмістити на кухні вдвічі більше речей: корисні лайфхаки справжнім господиням

Зручні контейнери, додаткові підвісні кошики та вертикальне зберігання допомагають раціональніше використовувати простір на кухні. Розповімо, де і як їх правильно застосувати.

Вставки в полку і зберігання на дверцятах

На дверцятах шафки можна з легкістю зберігати обробні дошки, кришки, ножі, рулони з фольгою і папером для випічки та інші подібні речі. Обравши правильний органайзер, щоб ящик закривався, ви зможете добре зекономити місце.

Зберігання речей на кухні
Зберігання речей на кухні

На високих полицях можна встановити додаткові вставки. На них можна зберігати невеликі речі, наприклад, чашки, маленькі банки та подібні предмети. Таким чином можна не ставити все на одне місце і не створювати хаос у шафці. На полицях завжди буде порядок.

Однакові контейнери та “гамаки” для фруктів і овочів

Щоб додати трішки стилю кантрі на свою кухню можна скористатись таким лайфхаком, як гамаки для фруктів і овочів. Їх легко прикріпити на дно верхньої шафки, підвісивши над робочою поверхнею. Таким чином на стільниці звільниться більше місця.

Існують безліч гарних контейнерів для зберігання круп, сипучих продуктів та багато іншого. Головна задача — вони мають бути однаковими. По-перше, так можна зберегти візуальний порядок, а по-друге — легко контролювати кількість запасів і не купувати зайвого. І врешті, по-третє, крупи в таких контейнерах можна зберігати набагато довше. До того ж, вони раціонально зберігаються у шафці. Їх легко підібрати за розмірами та смаком. Існують також комплекти контейнерів, які можна ставити один на одного, утворюючі зручні ряди. Це, без сумніву, добре економить простір у шафках.

Вертикальне зберігання речей на кухні

Годі й говорити про користь вертикального зберігання. Особливо, коли зберігають одяг чи текстиль. На кухні таким чином можна зберігати, наприклад, високе деко та подібні речі. Адже в лежачому положенні його дістати дуже важко, особливо, коли на ньому ще й щось стоїть. У вертикальному положенню такі речі майже не займають місця.

Схожі статті

Не викидайте баночки від сметани: хитрі господині знайшли їм 8 сенсаційних способів застосування в побуті

А чи знали ви, що різноманітні контейнери, як от баночки від сметани можуть стати корисними в побуті? Сьогодні ми запропонуємо вам кілька варіантів ефективного використання таких баночок.

Не варто запускати прання на цьому режимі: через це в машинці з’являється пліснява і затхлий запах

Майже кожна господиня у своєму житті стикалася з ситуацією, коли з пральної машинки йде неприємний запах. І насправді цьому є пояснення. Так само, як і методи боротьби.

Так роблять господині у Франції: воду після варіння яєць не виливають. “Рідке срібло” для вашого городу

Ми залюбки купляємо різноманітні добрива, коли хочемо, щоб наш сад давав прекрасні врожаї та тішив цвітінням. Але деякі мінеральні добрива вливаємо, не розуміючи цього.