4 лайфхаки, як завжди зберігати килим в чистоті

Прості і дуже швидкі звички в домашньому прибиранні дозволять завжди тримати оселю в чистоті. Розповідаємо, як піклуватися про килим, щоб він завжди був ідеально чистим.

Лайфхак для чистоти килиму 1: регулярно прибирайте шерсть

Якщо у вас є домашні улюбленці, то це правило має стати незмінним у вашій оселі. Адже, коли шерсть накопичується на килимі, його важко прибрати. Тому набагато простіше це робити регулярно. Щоб прибрати її з килима, достатньо просто скористатися скребком для скла з гумовою прокладкою. Пройдіться декілька разім по килиму і він буде бездоганно чистий. Якщо знайдете довге волосся, то просто візьміть щітку для волосся і пройдіть по килиму ще раз. Тоді на вашому килимові не буде жодного волоска і він буде виглядати досить чистим.

Лайфхак для чистоти килиму 2: використовуйте липкий ролик

Якщо на килимку завалялось дрібне сміття — достатньо пройтись по ньому липким роликом для одягу. Він відмінно вбирає бруд і килим відразу позбувається сміття. До того ж, якщо ваш килим з довгим ворсом, то липкий ролик ідеально для цього підійде. А щоб отримати ще більший результат, то переверніть килим і пройдіть пилососом із зворотної сторони. Так можна прибрати пил, що там залишився.

Лайфхак для чистоти килиму 3: оперативно видаляйте плями

Якщо сталось так, що ви випадково забруднили килим, переливши каву, чай або щось інше — відразу виводьте плями. Адже вони можуть в’їдатися в килим і тоді без хімчистки не справитись. Візьміть паперові серветки або звичайний кухонний рушник і добре вимочіть рідину з килиму. Якщо колір плями дуже темний, приготуйте засіб, який його виведе. Для цього потрібно змішати рідину для миття вікон з чистою водою в пропорції 1:2. Нанесіть засіб на пляму і накрийте бавовняною тканиною. Пропрасуйте зверху і бруд перейде з килима на тканину. Інші плями можна вивести за допомогою харчової соди, рідини для миття посуду і столового оцту.

Прибирання килиму
Прибирання килиму

Лайфхак для чистоти килиму 4: використовуйте просочення

Напевно всі знають, що взуття можна обробляти спеціальним засобом і тоді до нього не буде приставати волога і бруд. Теж саме можна зробити і з килимом у домі. Достатньо лише раз віддати килим до хімчистки, щоб там його обробили таким засобом. Або ж можна купити такий засіб і обробити килим самостійно. Але перед цим добре ознайомтесь з інструкцією.

Схожі статті

Не викидайте баночки від сметани: хитрі господині знайшли їм 8 сенсаційних способів застосування в побуті

А чи знали ви, що різноманітні контейнери, як от баночки від сметани можуть стати корисними в побуті? Сьогодні ми запропонуємо вам кілька варіантів ефективного використання таких баночок.

Не варто запускати прання на цьому режимі: через це в машинці з’являється пліснява і затхлий запах

Майже кожна господиня у своєму житті стикалася з ситуацією, коли з пральної машинки йде неприємний запах. І насправді цьому є пояснення. Так само, як і методи боротьби.

Так роблять господині у Франції: воду після варіння яєць не виливають. “Рідке срібло” для вашого городу

Ми залюбки купляємо різноманітні добрива, коли хочемо, щоб наш сад давав прекрасні врожаї та тішив цвітінням. Але деякі мінеральні добрива вливаємо, не розуміючи цього.