4 речі, які небезпечно використовувати для прибирання оселі: перевірте, чи є вони у вас

У регулярному прибиранні оселі ми постійно використовуємо речі, які допомагають зробити цю нелегку справу простішою і навіть не здогадуємось, що деякі з них можуть нашкодити нам.

Розповідаємо, що це за речі і яку небезпеку вони несуть для вас і вашої оселі.

Старе ганчір’я

Ганчірки, які ми використовуємо у прибиранні оселі, варто прати виключно при високій температурі але навіть це не допоможе позбутися всіх мікробів, які накопичуються на ній. Тому такі ганчірки підійдуть лише для двох-трьох разів. Адже бруд від плити чи пил від інших поверхонь так чи інакше залишають сліди на ганчірці і з кожним новим прибиранням все більше і більше, тому прибирати такою ганчіркою небезпечно. До того ж, це негігієнічно і вони можуть стати причиною пожежі, адже легко займаються. При можливості, краще їх взагалі позбутись.

Щітка для прибирання пилу

Цей аксесуар досить популярний серед багатьох домогосподить. Але мало хто здогадується, що він абсолютно не несе жодної користі. Він не видаляє пил, а лише скидає його на підлогу. В результаті бруду менше не стало, а ось клопоту — так. Для того, щоб ефективно прибрати бруд з поверхонь, краще використовувати вологу серветку. І чим частіше будете протирати пил, тим менше часу займатиме прибирання.

Які речі небезпечні для прибирання?
Які речі небезпечні для прибирання?

Універсальна сильнодіюча хімія

Багато господинь думають, що купити один універсальний засіб для прибирання відразу всієї оселі — це дуже економно і помиляються. Адже кожна кімната в оселі потребує особливого догляду, наприклад, у дитячій кімнаті потрібно робити прибирання лише з гіпоалергенними м’якими засобами. Це ж стосується і кухонних поверхонь, адже сильнодіючі засоби можуть потрапити в їжу.

Хлоромістячі засоби

Прибирання з використанням хлорки може стати дуже небезпечним. Адже при неправильному використанню можна отримати опік дихальних шляхів або отруєння токсичними речовинами. Тому з такими речами потрібно бути вкрай обережним або ж взагалі прибрати з оселі і обходитись без них.

Схожі статті

Без жодних фітоламп: розсада томатів виросте товстенькою, міцною, кремезною – простий стрес-прийом дачників

Сьогодні ми поділимось з вами секретом догляду за розсадою томатів. Завдяки цим порадам розсада неодмінно виросте міцною, здоровою та тішитиме вас врожаєм.

Не варто запускати прання на цьому режимі: через це в машинці з’являється пліснява і затхлий запах

Майже кожна господиня у своєму житті стикалася з ситуацією, коли з пральної машинки йде неприємний запах. І насправді цьому є пояснення. Так само, як і методи боротьби.

Так роблять господині у Франції: воду після варіння яєць не виливають. “Рідке срібло” для вашого городу

Ми залюбки купляємо різноманітні добрива, коли хочемо, щоб наш сад давав прекрасні врожаї та тішив цвітінням. Але деякі мінеральні добрива вливаємо, не розуміючи цього.

Як вберегти сад від шкідників та лихого ока заздрісних сусідів: народні методи та поради, перевірені роками

Сьогодні ми поділимось з вами порадами, які допоможуть вберегти ваш сад від шкідників та небажаних поглядів. Ці секрети досвідчені дачники перевіряли роками

Як врятувати пересолений суп, позбутись неприємного запаху від дошки і ще 8 корисних лайфхаків для кухні

Сьогодні ми допоможемо вам полегшити свій побут на кухні. Пропонуємо до вашої уваги ТОП-10 корисних порад від професійних кухарів та досвідчених господинь!

Одягніть на віник пакет і готуйтеся дивуватися: цікавий трюк, який значно збільшує ефективність прибирання

До процесу прибирання всі ставляться по-різному. Для когось це справжній ритуал, я такий допомагає заспокоїтися та прийти до якогось висновку під час активних обдумувань.