Які речі у вашому будинку можуть викликати алергію: на перший погляд вони нешкідливі

На перший погляд вони можуть здатись зовсім нешкідливими але насправді від них більше шкоди, ніж ви можете собі уявити. Розповідаємо, які повсякденні речі дома викликають алергію.

Квіткові горщики

Якщо не слідкувати за тим, як часто ви поливаєте свої квіти, можна спричинити появу плісняви. Адже пліснява є потужним алергеном і це особливо небезпечно, якщо ви схильні до алергії. В такому випадку краще контролювати кількість поливу квітів або ж обрати для будинку ті, які більше люблять посуху.

Постільна білизна

Старайтесь обирати постільну білизну виключно з натуральних матеріалів. А якщо ви схильні до алергії, то такі речі потрібно міняти два рази в тиждень. Всім іншим — можна раз на 10 днів. При цьому її варто постійно прати при 65 градусах і бажано з засобами, які видаляють пилові кліщі. Щодо ковдр, то їх краще обирати з матеріалів, які легко перуться, щоб тоді не довелось їх нести до хімчистки. А от з подушками варто віддати перевагу синтетичним наповнювачам, а не з натуральним.

Домашні речі, які викликають алергію
Домашні речі, які викликають алергію

Книги

Коли в оселі стоїть велика бібліотека — це неймовірно. Але вони потребують ще й особливого догляду, оскільки на книгах накопичується багато пилу. Наприклад, у бібліотеках роблять ретельне прибирання декілька разів на тиждень, це стосується і домашньої бібліотеки, якщо не хочете отримати алергію. Полиці і книги потрібно ретельно витерти вологою серветкою, потім просушити і покласти назад.

Матрац

Коли справа доходить до вибору матраца — звертайте увагу на той, який можна самостійно почистити. Адже кожного разу везти в хімчистку не варіант, а чистити матрац потрібно досить часто. Як мінімум раз в 2-3 місяці. В матраці збираються постільні клопи, які можуть викликати алергію. Тому щоб запобігти їх появі, варто дотримуватись правил чистоти.

Схожі статті

Не викидайте баночки від сметани: хитрі господині знайшли їм 8 сенсаційних способів застосування в побуті

А чи знали ви, що різноманітні контейнери, як от баночки від сметани можуть стати корисними в побуті? Сьогодні ми запропонуємо вам кілька варіантів ефективного використання таких баночок.

Не варто запускати прання на цьому режимі: через це в машинці з’являється пліснява і затхлий запах

Майже кожна господиня у своєму житті стикалася з ситуацією, коли з пральної машинки йде неприємний запах. І насправді цьому є пояснення. Так само, як і методи боротьби.

Так роблять господині у Франції: воду після варіння яєць не виливають. “Рідке срібло” для вашого городу

Ми залюбки купляємо різноманітні добрива, коли хочемо, щоб наш сад давав прекрасні врожаї та тішив цвітінням. Але деякі мінеральні добрива вливаємо, не розуміючи цього.