Про них мало хто знає, але вони дійсно дієві: 5 лайфхаків, які допоможуть не зіпсувати одяг і пральну машину

Щоб пральна машина прослужила довгі роки, а одяг не був зіпсованим - розповідаємо декілька простих лайфхаків. Вони точно полегшують побут.

Лайфхак 1: заведіть банку для дрібничок

Такий лайфхак не допоможе вам у вирішенні проблем з пранням але кожного разу, коли ви будете закидати черговий одяг в пральну машину, то побачивши банку з дрібничками, не забудете перевірити кишені одягу. Таким чином вони не попадуть до пральної машини і не зможуть завдати їй шкоди.

Лайфхак 2: перевіряйте вагу білизни

Зрозуміло, що майже ніхто не перевіряє вагу білизни перед тим як кинути її в пральну машину. Але якщо зі звичайним одягом це не так важливо, то на постільну білизну варто звернути увагу, адже якщо її вага буде більшою за ту, на яку розрахована машинка — чекайте поганих наслідків. Це може привести до поломки техніки. Вихід з такої ситуації є: бавовняними речами можна заповнити барабан повність, синтетикою лише наполовину, а шерсть взагалі на третину.

Лайфхак 3: чистіть барабан

Пральна машинка також потребує догляду. Тому час від часу не забувайте її “балувати” чисткою. Для цього залийте півсклянки ополіскувача для ротової порожнини у відсік для порошку і запустіть її на режимі звичайного прання. Ополіскувач видалить неприємний запах та знищить бактерії. Але для цього краще обирати безбарвні засоби і обов’язково, щоб в складі не було кори дуба. Адже це загрожує забарвитись гумовим ущільнювачам.

Пральна машина
Пральна машина

Лайфхак 4: складайте шкарпетки в мішки для прання

Прання шкарпеток порівняне з “таємною кімнатою”, де можуть відбуватись дива. Адже досить часто буває, що при дуже загадкових обставин ви дістайте з пральної машинки лише одну шкарпетку, замість двох. Якщо це про вашу проблему — заведіть мішки для прання шкарпеток і кладіть перед пранням їх туди. Так вони завжди триматимуться пари і точно не загубляться в “таємній кімнаті”.

Схожі статті

Не викидайте баночки від сметани: хитрі господині знайшли їм 8 сенсаційних способів застосування в побуті

А чи знали ви, що різноманітні контейнери, як от баночки від сметани можуть стати корисними в побуті? Сьогодні ми запропонуємо вам кілька варіантів ефективного використання таких баночок.

Не варто запускати прання на цьому режимі: через це в машинці з’являється пліснява і затхлий запах

Майже кожна господиня у своєму житті стикалася з ситуацією, коли з пральної машинки йде неприємний запах. І насправді цьому є пояснення. Так само, як і методи боротьби.

Так роблять господині у Франції: воду після варіння яєць не виливають. “Рідке срібло” для вашого городу

Ми залюбки купляємо різноманітні добрива, коли хочемо, щоб наш сад давав прекрасні врожаї та тішив цвітінням. Але деякі мінеральні добрива вливаємо, не розуміючи цього.