Які рослини не можна тримати в будинку: вони небезпечні для людей

Перш ніж приносити додому нову рослину, переконайтесь, що ця рослина є повністю не шкідливою для здоров'я людини, не містить отрути та не викликають алергію. Розповідаємо, як в цьому розібратись.

Товстянка 

Якщо говорити іншими словами, то це грошове дерево. Досить часто любителі домашніх квітів заводять цю рослину у себе в оселі. Заводять його не просто так. Існує повір’я, що ця рослина вбирає в себе погану енергію та приносить в будинок благополуччя. І дещо з цього правда, адже вона здатна очищати повітря. До того ж, товстянку часто застосовують в медицині. З’являються питання, чому ж його не можна тримати в оселі? А все тому, що його листя містить в собі отруту — миш’як. Ця отрута не випаровується, тому отруїтись ним просто стоячи поряд — неможливо. Більше небезпеку така рослина несе для маленьких дітей та домашніх тварин, які ненароком можуть спробувати рослину на смак.  

Якщо від рослини не хочеться позбуватись, просто перекладіть в місце, де до нього ніхто не дістане.  

Олеандр 

Ця рослина відрізняться своєю красою, адже росте яскравими рожевими суцвіттями. До то ж, ця рослина зовсім не вибаглива. Тому багато людей волію завести її у себе дома. Однак сік цієї рослини дуже небезпечний, адже якщо він попаде на слизову оболонку ока, то обпече рогівку. Більше того, ця рослина має насичений запах при цвітінні. Це може викликати прискорене серцебиття, головний біль чи задуху. Рослина особливо небезпечна для тих, хто має алергію чи астму.  

Небезпечні домашні рослини
Небезпечні домашні рослини

Дифенбахія 

Досить часто дизайнери додають цю рослину, щоб прикрасити інтер’єр оселі і навіть не здогадуються, що вона несе небезпеку. Вона криється в соці рослини, яка дуже легко може виділитись зі стебла чи ніжки при найменшому пошкодженні. Цей сок може викликати опіки, якщо попаде на шкіру. Тому таку рослину не заводити, якщо є діти чи тварини або ж відставити в місце, де її важко дістати.  

Папороть  

Ця рослина не ядовита але тримати її не треба в кімнатах, які предначначені для відпочинку, адже ця рослина погано впливає на сон. Протягом для папороть поглинає кисень, а вночі виділяє вуглекислий газ. Це у свою чергу викликає безсоння чи головний біль. До того ж, його не можна заводити тим людям, які мають алергію.  

Схожі статті

Не викидайте баночки від сметани: хитрі господині знайшли їм 8 сенсаційних способів застосування в побуті

А чи знали ви, що різноманітні контейнери, як от баночки від сметани можуть стати корисними в побуті? Сьогодні ми запропонуємо вам кілька варіантів ефективного використання таких баночок.

Не варто запускати прання на цьому режимі: через це в машинці з’являється пліснява і затхлий запах

Майже кожна господиня у своєму житті стикалася з ситуацією, коли з пральної машинки йде неприємний запах. І насправді цьому є пояснення. Так само, як і методи боротьби.

Так роблять господині у Франції: воду після варіння яєць не виливають. “Рідке срібло” для вашого городу

Ми залюбки купляємо різноманітні добрива, коли хочемо, щоб наш сад давав прекрасні врожаї та тішив цвітінням. Але деякі мінеральні добрива вливаємо, не розуміючи цього.