Як зрозуміти, що домашні рослини відчувають себе погано: пора терміново вживати заходів

Якщо на домашніх рослинах ви замітили занадто довгі пагони, коричневі сухі листя або сонячний опік — вони потребують допомоги. Розповідаємо, як це зробити.

Рослина виросла занадто довгою  

Якщо стовбур та пагони рослини занадто довгі і тягнуться в якусь сторону — йому не вистачає сонячного світла. Щоб вирішити цю проблему, просто переставте горщик на вікно, де дуже багато сонячного світала. Адже рослині не вистачаю важливих поживних елементів. Якщо проблема залишись, варто додати добрива в ґрунт. Це потрібно робити протягом усього вегетаційного періоду з весни до осені.  

На квітучих рослинах немає квітів 

Якщо рослина знаходиться в стадії зрілості але не цвіте — варто переглянути її догляд. Можливо, рослина перенасичена добривом, особливо азотом. У такому випадку варто зменшити кількість поживних елементів. Ще однією причиною відсутності цвітіння може бути погане освітлення, порушений період спокою (якщо такий їй потрібен) або ж переглянте кислотність ґрунтової суміші, можливо вона неправильно підібрана.  

Домашні рослини
Домашні рослини

Листя змінили колір 

Якщо листя рослини міняє колір — йому не підходять умови в яких рослина знаходиться. Жовтий колір сигналізує про те, що у нього занадто багато вологи. Можливо ви його занадто часто поливаєте. У такому випадку зробіть чіткий графік та контролюйте полив рослини. Перед цим провіряйте його грунт, якщо він вологий — поливати не потрібно. Це може призвести ще й до того, що корені просто загниють. А якщо ж на рослині є велика кількість сухого листя, то їй навпаки потрібна вода.  

Листя стали сухими і хрусткими по краях 

Якщо ви замітили на своїй рослині сухі і хрусткі по краям листя — вона отримала сонячний опік. Це можу статись, якщо горщик довго стоїть під прямими сонячними променями або ви, обприскуючи, поливали квіти та залишили каплі на листях. Це зіграє як лінзи і приведе до опіків. Або ж рослина довго не поливалась і перебуває в кімнаті з сухим повітрям. Щоб виправити цю проблему, переконайтесь що у рослини достатньо води або приберіть з прямих сонячних променів. Обприскувати рослину можна але переконайтесь, що на неї не попадатимуть прямі сонячні промені.  

Схожі статті

Без жодних фітоламп: розсада томатів виросте товстенькою, міцною, кремезною – простий стрес-прийом дачників

Сьогодні ми поділимось з вами секретом догляду за розсадою томатів. Завдяки цим порадам розсада неодмінно виросте міцною, здоровою та тішитиме вас врожаєм.

Не варто запускати прання на цьому режимі: через це в машинці з’являється пліснява і затхлий запах

Майже кожна господиня у своєму житті стикалася з ситуацією, коли з пральної машинки йде неприємний запах. І насправді цьому є пояснення. Так само, як і методи боротьби.

Так роблять господині у Франції: воду після варіння яєць не виливають. “Рідке срібло” для вашого городу

Ми залюбки купляємо різноманітні добрива, коли хочемо, щоб наш сад давав прекрасні врожаї та тішив цвітінням. Але деякі мінеральні добрива вливаємо, не розуміючи цього.

Як вберегти сад від шкідників та лихого ока заздрісних сусідів: народні методи та поради, перевірені роками

Сьогодні ми поділимось з вами порадами, які допоможуть вберегти ваш сад від шкідників та небажаних поглядів. Ці секрети досвідчені дачники перевіряли роками

Як врятувати пересолений суп, позбутись неприємного запаху від дошки і ще 8 корисних лайфхаків для кухні

Сьогодні ми допоможемо вам полегшити свій побут на кухні. Пропонуємо до вашої уваги ТОП-10 корисних порад від професійних кухарів та досвідчених господинь!

Одягніть на віник пакет і готуйтеся дивуватися: цікавий трюк, який значно збільшує ефективність прибирання

До процесу прибирання всі ставляться по-різному. Для когось це справжній ритуал, я такий допомагає заспокоїтися та прийти до якогось висновку під час активних обдумувань.