5 натуральних добрив для кімнатних квітів, які можна знайти на вашій кухні

Дріжджі, цукор та апельсинова цедра — звичні інгредієнти для пирога. Але сьогодні не про нього. Розповідаємо, які добрива для кімнатних квітів можна знайти прямо на кухні. До того ж, це натурально.

Цукор

Цей продукт люблять не тільки люди, а й кімнатні рослини. Він чудово підживлює їх родючість. Достатньо розчинити в літрі води столову ложку цукру та полити цією сумішшю рослину. Але робити це варто не частіше одного разу на місяць. Щоб глюкоза добре засвоїлась також варто внести ЕМ-препарати. Вони містять вуглекислих газ, що допомагає засвоєнню.

Дріжджі

Щоб допомогти рослині краще рости і правильно розвиватись — можна додати добриво з дріжджами. Воно містить вітаміни групи В, які сприяють успішному розвитку рослини. Достатньо розвести пакетик в 10 літрах води і додати 3 столові ложки цукру. Цією сумішшю варто поливати рослину раз в сезон. Щоб приготувати таку суміш із живих дріжджів варто їх розвести у воді у співвідношенні 1:5 і дати настоятися 2 години. У такому випадку поливати рослину потрібно відразу.

Натуральні добрива для кімнатних рослин
Натуральні добрива для кімнатних рослин

Кавова гуща

Для чого тільки не можна використовувати кавову гущу. З них виходять чудові скраби, маски, а ще — відмінне добриво для кімнатних рослин. Вона не містить поживних речовин але чудово робить грунт більш легким та пухким, а це у свою чергу сприяє насиченню його киснем.

Цитрусові

Не варто відразу викидати шкірку від цитрусових, адже вона чудово удобрює кімнатні рослини, а точніше — настій з неї. Приготувати його легко: висушені кірки викладіть на третину літрової банки, залийте доверху водою і настоюйте добу. Таким настоєм можна поливати квіти 1-2 рази на місяць, якщо це тепла пора року. Взимку можна рідше.

Цибулиння

Цибулиння — прекрасний антисептик для кімнатних рослин. Він позбавить їх від шкідників і хвороботворних бактерій, які можуть вразити кімнатні рослини. Для такого добрива варто взяти жменю лушпиння та кип’ячену воду і проварити суміш протягом 10 хвилин. Потім відставте добриво на три години і лише після цього полийте рослину. Це варто робити не частіше 1-2 разів на тиждень.

Схожі статті

Не викидайте баночки від сметани: хитрі господині знайшли їм 8 сенсаційних способів застосування в побуті

А чи знали ви, що різноманітні контейнери, як от баночки від сметани можуть стати корисними в побуті? Сьогодні ми запропонуємо вам кілька варіантів ефективного використання таких баночок.

Не варто запускати прання на цьому режимі: через це в машинці з’являється пліснява і затхлий запах

Майже кожна господиня у своєму житті стикалася з ситуацією, коли з пральної машинки йде неприємний запах. І насправді цьому є пояснення. Так само, як і методи боротьби.

Так роблять господині у Франції: воду після варіння яєць не виливають. “Рідке срібло” для вашого городу

Ми залюбки купляємо різноманітні добрива, коли хочемо, щоб наш сад давав прекрасні врожаї та тішив цвітінням. Але деякі мінеральні добрива вливаємо, не розуміючи цього.