Які паразити можуть жити в квіткових горщиках та як їх позбутись: ефективні методи

Іноді в квіткових горщиках заводять шкідники, які порушують нормальний розвиток рослин. У такому випадку варто знати, які види найчастіше вражають кімнатні та як з ними боротись.

Які паразити можуть жити в квіткових горщика

Один із поширених паразитів — Нематоди. Їх існую безліч видів, але в горщиках живуть лише ті, що харчуються живими рослинами або зеленню. Якщо на кореневих відростках з’явились здуття — можливо там живуть ці паразити. До того ж, на листочках з’являються невеликі жовті плями, які згодом темніють, що призводить до деформації листя.

Ще один паразит — Енхитреї. На вигляд вони дрібні, напівпрозорі і завдовжки 10 мм. Зазвичай живуть у грунті, переміщаються по коренях рослини. Нами і харчуються. Якщо їх стає забагато — рослина гине. Запідозрити їх появу можна по пожовклих листях, які в’януть і обпадають.

Наступні паразити, які заважають нормальному розвитку рослини — Колемболи. Ще їх називають Ногохвостками. Вони дуже дрібні, а найбільші з них можуть досягти розміру у 5 мм. Вони швидко пересуваються по рослині і харчуються молодими пагонами та корінцями. Виявити їх вкрай складно. Побачити їх можна лише при поливі, коли їх вимиває водою.

І останній — Сциарід. Іншими словами — квіткові мошки. Дорослі особи не нашкодять рослині, а ті що живуть в грунті можуть зруйнувати систему коренів. Їх появу можна запідозрити по дорослим особинам, які живуть біля горщиків.

Паразити в квіткових горщиках
Паразити в квіткових горщиках

Як позбутися від паразитів

Для боротьби з ними частіше за все використовують різні види інсектицидних препаратів. Або ж, якщо паразити вразили рослину недавно — варто її просто пересадити. Існують і традиційні методи боротьби з ними, які до того ж, не шкідливі для людей і тварин. Наприклад, можна підготувати водний розчин мила. Для цього візьміть господарське мило, натріть його та розведіть у воді. Збризніть заражений кущик і повторюйте процедуру ще кілька разів. Або ж можна розчинити у воді кристалики перманганату калію. Має вийти блідо-рожева рідина. Нею потрібно полити пошкоджену рослину кілька разів.

Ще один метод — розчин тютюнового листя. Візьміть 5 г розмелених в пил тютюнового листя і розведіть у воді. Дайте настоятись протягом доби і збризніть кущ та землю. Повторюйте процедуру раз в 6-7 днів протягом півтора місяців.

Схожі статті

Не викидайте баночки від сметани: хитрі господині знайшли їм 8 сенсаційних способів застосування в побуті

А чи знали ви, що різноманітні контейнери, як от баночки від сметани можуть стати корисними в побуті? Сьогодні ми запропонуємо вам кілька варіантів ефективного використання таких баночок.

Не варто запускати прання на цьому режимі: через це в машинці з’являється пліснява і затхлий запах

Майже кожна господиня у своєму житті стикалася з ситуацією, коли з пральної машинки йде неприємний запах. І насправді цьому є пояснення. Так само, як і методи боротьби.

Так роблять господині у Франції: воду після варіння яєць не виливають. “Рідке срібло” для вашого городу

Ми залюбки купляємо різноманітні добрива, коли хочемо, щоб наш сад давав прекрасні врожаї та тішив цвітінням. Але деякі мінеральні добрива вливаємо, не розуміючи цього.