Клумба для початківців: 5 садових рослин, які цвітуть самі по собі

Якщо у вас мало часу або ж бажання доглядати за садом, пропонуємо кілька рослин, які з легкістю можуть прожити без особливого догляду. До того ж, виглядають дуже ефектно.

Крокуси 

Крокуси
Крокуси

Ця рослина сходить, як тільки почне танути сніг. За своєю форми квіти нагадують тюльпани. А цвісти вони починають з березня по травень. Але при цьому їм не потрібен догляд, щоб вони зацвіли, тому це саме ті квіти, які ростуть самі по собі. До того ж, їх можна гарно прикрасити декоративним камінням. Крокуси краще висадити на сонячній ділянці, де немає застою води і поривів вітру. 

Пушкінія 

Ця дуже гарна рослина цвіте ніжними біло-блакитними дрібними квітами. У висоту вони майже як крокуси — максимум до 20 сантиметрів. ЇЇ також краще висадити на ділянках не обділені сонцем. В усюму іншому вони подбають про себе самі, вам лише доведеться спостерігати за їх красою.  

Діцентра 

Діцентра
Діцентра

Ця рослина справжній чагарник, адже у висоту може досягати майже один метр. Їх неймовірно красиві квіти за своєю формою нагадую серце і цвітуть близько місяця. А цвісти вона починає відразу, як сходить сніг і також не потребують догляду. Але їх краще висаджувати в тіні. Так за їх цвітінням можна споглядати довше.  

Купальниця 

Названа ця рослина через те, що вона любить воду. Тому, якщо ваш сад знаходиться в болотистому місці в тіні — купальниця буде в ідеальних умовах.  

Стокротки 

Ці рослини надзвичайно красиво прикрашають будь-який сад або ділянку. Їх краще висаджувати на добре освітлених територіях, але не під прямим сонячним променням. Тому буде добре, якщо це місце освітлюватиметься зранку та ввечері, а вдень знаходитись у невеликій тіні. Але незважаючи на все це, в іншому рослина не потребує догляду.   

Схожі статті

Не викидайте баночки від сметани: хитрі господині знайшли їм 8 сенсаційних способів застосування в побуті

А чи знали ви, що різноманітні контейнери, як от баночки від сметани можуть стати корисними в побуті? Сьогодні ми запропонуємо вам кілька варіантів ефективного використання таких баночок.

Не варто запускати прання на цьому режимі: через це в машинці з’являється пліснява і затхлий запах

Майже кожна господиня у своєму житті стикалася з ситуацією, коли з пральної машинки йде неприємний запах. І насправді цьому є пояснення. Так само, як і методи боротьби.

Так роблять господині у Франції: воду після варіння яєць не виливають. “Рідке срібло” для вашого городу

Ми залюбки купляємо різноманітні добрива, коли хочемо, щоб наш сад давав прекрасні врожаї та тішив цвітінням. Але деякі мінеральні добрива вливаємо, не розуміючи цього.