5 рослин для саду, які можуть перенести зиму і порадують цвітінням у новому сезоні

Не кожна рослина здатна побороти зимовий холод. Розповідаємо, яка рослина може перенести зиму, щоб порадувати цвітінням у новому сезоні.

Бузок

Бузок
Бузок

Ця рослина має дуже багато видів. Вони відрізняються за формою суцвіття, за окрасом та часом цвітіння. Але одне їх все ж таки об’єднує — стійкість до зимових холодів. Бузок може з легкістю витримати температуру до -30, а деякі сорти і холодніші умови.

Спірея

Спірея
Спірея

За часом цвітіння існує два види цієї рослини: рання та пізня. Це важливо знати при виборі рослини, яка має пережити зиму. Адже рання спірея може не перенести занадто сувору зиму, на відміну від пізньої. Вони формують свої квіти на нових молодих пагонах, а це означає, що навіть після дуже холодної зими можна любуватись цвітінням рослини.

Верба

Верба — це вже ціле дерево і логічно, що висаджувати її потрібно на великій території, бажано біля водойм. Адже саме вони народжують так звану плакучу крону. Одним із найстійкішим видом вважається свердловська верба. Вони можуть перенести навіть дуже холодні зими. Їх радять брати в регіони з більш суворим кліматом. Але варто враховувати, що вони досить великі і можуть виростати до 5 метрів у висоту. Тож потрібно заздалегідь подумати, де її розмістити.

Листяні чагарники

У нас існує чимало видів цієї рослини і багато з них чудово переносять зиму. Найпопулярніший сорт — барбарис Тунберга, пузиреплодник калінолістний, скумпія . З них можна створити гарну клубу, адже яскравий окрас листя може з легкістю замінити квіти. Ці рослини витримують температуру до -30 градусів.

Дерен

Сорти цієї рослини відрізняються по забарвленню листя, зазвичай білого. Ним можна чудово прикрасити загальний дизайн вашого саду. Якщо ваш сад має білий паркан, то ця рослина чудово його підкреслить, створивши ефектну картинку.

Схожі статті

Не викидайте баночки від сметани: хитрі господині знайшли їм 8 сенсаційних способів застосування в побуті

А чи знали ви, що різноманітні контейнери, як от баночки від сметани можуть стати корисними в побуті? Сьогодні ми запропонуємо вам кілька варіантів ефективного використання таких баночок.

Не варто запускати прання на цьому режимі: через це в машинці з’являється пліснява і затхлий запах

Майже кожна господиня у своєму житті стикалася з ситуацією, коли з пральної машинки йде неприємний запах. І насправді цьому є пояснення. Так само, як і методи боротьби.

Так роблять господині у Франції: воду після варіння яєць не виливають. “Рідке срібло” для вашого городу

Ми залюбки купляємо різноманітні добрива, коли хочемо, щоб наш сад давав прекрасні врожаї та тішив цвітінням. Але деякі мінеральні добрива вливаємо, не розуміючи цього.