5 неймовірно красивих рослин, які не тільки прикрасять сад, а й відлякуватимуть шкідників

Затяті садоводи розповіли, які рослини можуть не тільки прикрасити сад, а й позбавити його від неприємних комах. Занотовуємо!

Чорнобривці 

Чорнобривці
Чорнобривці

Ці рослини мають яскравий оранжевий окрас і можуть відлякувати таких шкідників як медведки, морквяні мухи і нематод. Через це багато господинь намагаються висаджувати ці квіти прямо на грядках між овочами. До того ж, чорнобривці абсолютно невибагливі у догляді і їх досить легко посадити, а потім вони можуть розростатись вже без сторонньої допомоги.   

Календула 

Якщо у вашому саду або прямо у будинку завелись мурашки — висадіть календулу. Це можна зробити або біля самого підніжжя стін, по всьому периметру, якщо мурашки в домі, або ж на ураженій ділянці: навколо стовбурів дерев і уздовж грядок. Рослина чудово росте як з насіння, так і з розсади. Якщо ви збираєтесь посадити календулу з розсади, то її варто підготувати ще за 2-3 тижні перед пересадкою в пластикових стаканчиках.  

Гірчиця 

Гірчиця вважаться рослиною, яка найбільше відлякує шкідників своїм запахом. Тому її дуже часто саджають на морквяних грядках, а її відваром обприскують цибулю, часник, томати.  

Петунія 

Петунія
Петунія

Петунія дуже яскрава і гарна рослина. Вона не тільки прикрашає сад, а відлякує шкідників. Особливо, це стосується садових квітів. Але також її висаджують і поміж капустою та редискою, якщо їх вразили хрестоцвіті блішки. 

Журавець 

Ще одна її назва — герань. Цю рослину досить часто вирощують в горщиках у своїх оселях. Але вона також підійте і для саду, адже відмінно відлякує практично всіх комах, які шкодять ягідним кущах і плодовим деревам. Для цього чудово підходять гімалайська, лугова та плямиста герані. Висаджувати краще в недощову погоду, десь наприкінці травня.  

Схожі статті

Не викидайте баночки від сметани: хитрі господині знайшли їм 8 сенсаційних способів застосування в побуті

А чи знали ви, що різноманітні контейнери, як от баночки від сметани можуть стати корисними в побуті? Сьогодні ми запропонуємо вам кілька варіантів ефективного використання таких баночок.

Не варто запускати прання на цьому режимі: через це в машинці з’являється пліснява і затхлий запах

Майже кожна господиня у своєму житті стикалася з ситуацією, коли з пральної машинки йде неприємний запах. І насправді цьому є пояснення. Так само, як і методи боротьби.

Так роблять господині у Франції: воду після варіння яєць не виливають. “Рідке срібло” для вашого городу

Ми залюбки купляємо різноманітні добрива, коли хочемо, щоб наш сад давав прекрасні врожаї та тішив цвітінням. Але деякі мінеральні добрива вливаємо, не розуміючи цього.