|
15.10.2020 13:46

Які фрукти та овочі можна виростити в кімнатних горщиках: лайфхак для тих, хто не має дачі

Якщо у вас немає власної дачі, а ви хочете мати продукти прямо з грядки — пропонуємо організувати міні-город у себе на підвіконні. Розповідаємо, як це зробити.

Зелень  

У кімнатних горщиках можна з легкістю виростити кріп, петрушку та базилік. Насіння кропу можна відразу пересипати у грунт і чекати плодів. Він не любить вологу, тому краще поливано помірно. Насіння петрушки варто заздалегідь замочити на 30 хвилин, загорнути в марлю і висадити в грунт. Місце має бути добре освітлене. Щоб отримати базилік, варто всього лиш залишити пару стебел для пророщування. Поставити їх у воду і чекати, коли з’являться коріння, щоб пересадити в грунт. Рослину варто регулярно поливати та оприскувати.  

Огірки  

У горщиках можна вирощувати навіть огірки. Для цього варто обрати самозапильні ранньостиглі і кущові сорти. Насіння варто замочити в слабкому соляному розчині. Те насіння, що піднялось наверх — садити не потрібно. Далі замочіть їх в розчині марганцівки на 20 хвилин. Пересадіть в грунт і накрийте поліетиленовою плівкою. Щодня поливайте невеликою кількістю теплої води.  

Помідори  

Це дуже теплолюбні рослини. Тому ставити їх потрібно на сонячній стороні будинку. Вночі температура має бути 20 градусів, а вдень — 22 градуси. А для квартирних умов краще обирати сорти з невеликими плодами, наприклад, черрі.  

Помідори

Редис 

Ще один овоч, який можна виростити у себе на підвіконні — редис. Але його варто садити в горщики з глини або дерева. Щоб посадити овоч, замочіть насіння у воді з невеликою кількістю солі. Подібно до огірків, насіння, яке піднялось наверх садити не потрібно. Потім посадіть в грунт, на глибину 1-3 сантиметри і накрийте плівкою. Це створить парниковий ефект. Не доводьте грунт до пересихання, тому часто поливайте рослину. Через 5 днів додайте органічні добрива.  

Лимон 

Окрім користі від такого саджанця, можна ще й красиво прикрасити інтер’єр. Але варто зазначити, що процес вирощування досить трудомісткий. Тому простіше за все буде придбати саджанець в магазині. До того ж, у період цвітіння рослина випускає прекрасний аромат.  

Авокадо  

Цей фрукт також можна виростити у себе дома, але краще обирати карликові сорти, адже вони менш вимогливі на відміну від інших. Виростити фрукт можна з кісточки, але готуйтесь до того, що це не буде швидко та успішно. Тому, як і у випадку з лимоном, краще купити вже пророщене авокадо.