4 рослин, які можна виростити у квіткових горщиках з однієї кісточки

Апельсин, грейпфрут, авокадо та інші рослини можна виростити у себе на підвіконні з однієї лише кісточки. Розповідаємо, як це зробити.

Апельсин  

Цей фрукт один із найбільш невибагливих серед усіх представників цитрусових. Тому його легко можна виростити у себе на підвіконні. Але варто зазначити, що плоди вони дають рідко. Щоб посадити апельсин у себе дома візьміть горщик з дренажем та поживним грунтом. Насіння беріть з гарних та стиглих фруктів. Вони мають бути досить великими. Перед посадкою замочіть насіння у воді на 10 хвилин. А потім висадіть у грунт на глибину близько 1-2 сантиметри. Далі накрийте горщики плівкою і перенесіть у добре освітлене місце. Зніміть плівку як тільки з’являться перші паростки.  

Лимон  

Лимон
Лимон

Лимон — досить поширена рослина серед тих, які можна вирощувати в домашній умовах. Але як і з апельсинами, отримати їх плоди важко. Досить часто лимон використовують як декоративну рослину. Але можна спробувати отримати з цієї рослини плоди. Схема посадки практично така ж, як і у апельсина. При цьому не забувайте удобрювати та регулярно поливати рослину. Також забезпечте лимону хороше освітлення.  

Фініки 

Фініки
Фініки

Якщо докласти зусиль, то з кісточки цього плоду також можна виростити рослину. До того ж, вони дуже гарно виглядають і можуть прикрасити інтер’єр. Для того, щоб посадити фініки звільніть кісточки від м’якоті і покладіть у воду на декілька днів. При цьому не забувайте періодично її міняти. Грунт для посадки має бути легкий і пухкий. Коли зійдуть перші паростки, його варто пересадити у більший горщик. Але робити це потрібно дуже обережно: не пошкодити коріння і переносити з грунтом 

Авокадо  

За останні роки авокадо став дуже популярним серед рослин, які можна вирощувати дома. Для того, щоб посадити авокадо візьміть кісточку стиглого фрукту і гострим кінчиком помістіть в грунт, а протилежну сторону залишити зовні.  

Схожі статті

Не викидайте баночки від сметани: хитрі господині знайшли їм 8 сенсаційних способів застосування в побуті

А чи знали ви, що різноманітні контейнери, як от баночки від сметани можуть стати корисними в побуті? Сьогодні ми запропонуємо вам кілька варіантів ефективного використання таких баночок.

Не варто запускати прання на цьому режимі: через це в машинці з’являється пліснява і затхлий запах

Майже кожна господиня у своєму житті стикалася з ситуацією, коли з пральної машинки йде неприємний запах. І насправді цьому є пояснення. Так само, як і методи боротьби.

Так роблять господині у Франції: воду після варіння яєць не виливають. “Рідке срібло” для вашого городу

Ми залюбки купляємо різноманітні добрива, коли хочемо, щоб наш сад давав прекрасні врожаї та тішив цвітінням. Але деякі мінеральні добрива вливаємо, не розуміючи цього.