Як правильно доглядати за орхідеєю

Багато господинь вирощують орхідею у себе дома і є ті, хто задається питання, як правильно їх вирощувати, щоб рослина красиво і пишно цвіла. Розповідаємо всі секрети догляду за орхідеєю.

Які умови любить орхідея 

Вважають, що краще не потрібно ставити орхідею в спальній кімнаті, адже з енергетичної точки зору, ці рослини можуть відбирати енергію у свого господаря. Особливо у нічний час. Крім того, фахівці у цій області не радять розводити занадто багато рослин. Вирощувати їх краще на балконі або коридорі. До того ж, вони не люблять занадто яскраве світло і повну темряву. Крім того, рослину неможна ставити на протягах і біля батареї.  

Як правильно пересаджувати орхідею 

Пересаджувати цю рослину можна 1 раз на 1-2 роки. Ідеальний час для пересадки — весна. Для цього потрібно дуже обережно дістати рослину з корінням, не пошкодивши його. Можливо для цього навіть доведеться розбити горщик. Далі промийте, підсушіть і видаліть гниле коріння, а зрізи змажте активованим вугіллям або корицею.  

Орхідея
Орхідея

Який ґрунт і скільки води потрібно рослині 

Звичайний ґрунт не підходить для орхідей. Краще купувати спеціальний або готувати його самостійно. Для цього потрібно подрібнена кора сосни, осики, дуба і подрібнені корені папороті, деревне вугілля. До того ж, кору дерева варто прокип’ятити, щоб вбити всі бактерії.  

Орхідея живе за принципом — краще недолити, ніж перелити. Воду потрібно використовувати виключно теплу і поливати 3 рази на тиждень. Особливу увагу приділити періоду цвітінню.  

Правила догляду за орхідеєю не складні, але вимагають сурової дисципліни. Слідкуючи за ними, рослина віддячить вас пишним і красивим цвітінням. 

Схожі статті

Без жодних фітоламп: розсада томатів виросте товстенькою, міцною, кремезною – простий стрес-прийом дачників

Сьогодні ми поділимось з вами секретом догляду за розсадою томатів. Завдяки цим порадам розсада неодмінно виросте міцною, здоровою та тішитиме вас врожаєм.

Не варто запускати прання на цьому режимі: через це в машинці з’являється пліснява і затхлий запах

Майже кожна господиня у своєму житті стикалася з ситуацією, коли з пральної машинки йде неприємний запах. І насправді цьому є пояснення. Так само, як і методи боротьби.

Так роблять господині у Франції: воду після варіння яєць не виливають. “Рідке срібло” для вашого городу

Ми залюбки купляємо різноманітні добрива, коли хочемо, щоб наш сад давав прекрасні врожаї та тішив цвітінням. Але деякі мінеральні добрива вливаємо, не розуміючи цього.

Як вберегти сад від шкідників та лихого ока заздрісних сусідів: народні методи та поради, перевірені роками

Сьогодні ми поділимось з вами порадами, які допоможуть вберегти ваш сад від шкідників та небажаних поглядів. Ці секрети досвідчені дачники перевіряли роками

Як врятувати пересолений суп, позбутись неприємного запаху від дошки і ще 8 корисних лайфхаків для кухні

Сьогодні ми допоможемо вам полегшити свій побут на кухні. Пропонуємо до вашої уваги ТОП-10 корисних порад від професійних кухарів та досвідчених господинь!

Одягніть на віник пакет і готуйтеся дивуватися: цікавий трюк, який значно збільшує ефективність прибирання

До процесу прибирання всі ставляться по-різному. Для когось це справжній ритуал, я такий допомагає заспокоїтися та прийти до якогось висновку під час активних обдумувань.