Як позбутися сирості в оселі: цінні поради

Розповідаємо, чому сирість в приміщенні шкідлива і як її позбутись.

Якщо волога з’явилась на невеликий час — це не шкідливо. Інша справа — вогкість приміщення на постійній основі. Це може призвести до грибка, деформації дерев’яного покриття, алергій і зниження імунітету, особливо, якщо у вас діти. Тому варто негайно вирішити цю проблему. Для цього — ділимось способами усунення вогкості в оселі.  

Сирість в кімнаті
Сирість в кімнаті

Заздалегідь подумайте про хорошу гідроізоляцію підлоги і стін 

У більшості випадків, це стосується тих людей, які живуть на перших поверхах. Краще віддати це в руки професіоналам, однак можна і самостійно гідроізолювати підлоги за допомогою обмазувальних або насипних матеріалів. Що стосується стін і стелі, то самостійно вирішити це питання не вдасться, тому все ж таки доведеться звертатись до фахівців.  

Намагайтесь сушити одяг на балконі або в сушильній машині 

Білизна, яка сохне в приміщені дає не значну, але відчутну вологість. Тому речі варто сушити на балконі, або придбати сушильну машину.  

Посилити опалення 

Зайву сирість з оселі може прибрати посилене опалення. Намагайтесь якнайкраще прогріти приміщення і повітря в домі. Якщо стандартного опалення не вистачає, встановіть додаткові радіатори або подбайте про теплі поли при ремонті.  

Зменшити кількість кімнатних рослин 

Живі кімнатні рослини чудово прикрашають оселю і оживляють інтер’єр. Але велика їх кількість може стати причиною підвищеної вологості. Спробуйте переставити їх в інші кімнати.  

Перевірити вентиляцію і усуньте проблему 

У процесі ремонту оселі варто подумати про хорошу вентиляцію. Особливо у ванній кімнаті. Вона добре витягуватиме більшу частину пари і вода не встигатиме осідати на поверхнях.  

spot_img

Схожі статті

Не викидайте баночки від сметани: хитрі господині знайшли їм 8 сенсаційних способів застосування в побуті

А чи знали ви, що різноманітні контейнери, як от баночки від сметани можуть стати корисними в побуті? Сьогодні ми запропонуємо вам кілька варіантів ефективного використання таких баночок.

Не варто запускати прання на цьому режимі: через це в машинці з’являється пліснява і затхлий запах

Майже кожна господиня у своєму житті стикалася з ситуацією, коли з пральної машинки йде неприємний запах. І насправді цьому є пояснення. Так само, як і методи боротьби.

Так роблять господині у Франції: воду після варіння яєць не виливають. “Рідке срібло” для вашого городу

Ми залюбки купляємо різноманітні добрива, коли хочемо, щоб наш сад давав прекрасні врожаї та тішив цвітінням. Але деякі мінеральні добрива вливаємо, не розуміючи цього.