Коли та як садити розсаду огірків у 2023 році: терміни, правила та посівний календар по днях

Уявіть: тепла пора року, ви сидите у колі своєї родини, куштуючи, свіжесенькі, власноруч вирощені огірочки, хіба не чудово? Для того, аби бути обізнаними та знати коли готуватися до садження розсади, ми підготували свій календар, який точно стане вам до нагоди.

Якщо, ви маєте на меті якнайшвидше отримати свіженькі домашні огірочки, починайте турбувати за це просто зараз.

Є тепличні сорти огірків та сорти відкритого типу. В першому випадку, можна починати садити ще в середині січня, проте якщо ви цього не знали – візьміться за сорти відкритого типу, які садяться до квітня.

Коли та як садити розсаду огірків у 2023 році
Коли та як садити розсаду огірків у 2023 році

Також радимо переглянути наш календар зі сприятливими для цього датами:

  • Лютий: 3, 4, 12, 14, 21, 22
  • Березень: 2,3, 12, 13, 29-31.
  • Квітень: 8, 9, 25, 26, 27.

Земля, яка є пухкою, волого та повітропроникною – є найкращою для розсади. Також огірочки не люблять підвищену кислотність, яку можна знешкодити вапнуючими матеріалами.

Перед посадкою необхідно в тривідсотковий розчин кухонної солі опустити насіння огірків – так ви позбудетеся порожніх насінин, які спливуть через деякий час. Потім обов’язково промити в проточній воді, а насіння, що збираєтеся використовувати тримати 30 хвилин в одновідсотковому розчині марганцівки.

Далі, все промивається та пророщується у вологій тканині, протягом 2-3 діб. Як зрозуміти, що насіння готове до посіву? Все дуже просто. Коли у нього з’являться білі паростки довжиною 3-4 мм – можна його садити.

Важливо пам’ятати, що огірки – теплолюбні. Не варто сіяти їх раніше, ніж це дозволяє зробити клімат. Досвідчені садівники радять садити розсаду згідно з календарем та датами, які ми вам представили. Високий урожай, стійкість рослин до хвороб, швидкий розвиток – вам гарантовані.

Схожі статті

Не викидайте баночки від сметани: хитрі господині знайшли їм 8 сенсаційних способів застосування в побуті

А чи знали ви, що різноманітні контейнери, як от баночки від сметани можуть стати корисними в побуті? Сьогодні ми запропонуємо вам кілька варіантів ефективного використання таких баночок.

Не варто запускати прання на цьому режимі: через це в машинці з’являється пліснява і затхлий запах

Майже кожна господиня у своєму житті стикалася з ситуацією, коли з пральної машинки йде неприємний запах. І насправді цьому є пояснення. Так само, як і методи боротьби.

Так роблять господині у Франції: воду після варіння яєць не виливають. “Рідке срібло” для вашого городу

Ми залюбки купляємо різноманітні добрива, коли хочемо, щоб наш сад давав прекрасні врожаї та тішив цвітінням. Але деякі мінеральні добрива вливаємо, не розуміючи цього.