Коли сіяти перець на розсаду у 2023 році: сприятливі дні у лютому і березні в посівному календарі

Домашні, вирощені власноруч продукти – стануть хорошими частуваннями та доповненнями до будь-яких страв. Тому, ми підготували для вас правила та список сприятливих днів для посіву перців на розсаду.

Для того, щоб отримати гарний врожай перцю, необхідно знати правила посіву та сприятливі для цього дні за місячним календарем.

Зазначимо, що перець – дуже теплолюбний. Як і всі інші культури, він потребує достатнього освітлення, оптимальної температури повітря, промінчиків сонця. Крім термінів посадки слід визначитися, де ви будете садити свої перці: до теплиці чи у відкритий ґрунт.

Правила посіву перцю на розсаду

Якщо ви маєте на меті виростити перець у звичайній теплиці – посів можна проводити на початку березня, а садити радимо на початку травня.

Ґрунт для перців обирайте таким, щоб був живильним, пухким, родючим. Для надійності можна придбати вже відповідний у спеціальних магазинах.

Зазвичай посів перчиків на розсаду здійснюється в окремих горщиках, але якщо ви не маєте такої можливості – виберіть будь-яку посудину, яка буде просторою. Звертайте увагу на рівень ґрунту: він не повинен доходити до краю, обраної вами посудини.

Користуйтеся рекомендацією від професіоналів своєї справи. Вони радять проводити посів за два місяці до посадки на основне місце, де будуть зростати ваші перчики. Пам’ятайте найважливіше правило в посіву  –  підготування ґрунту.

Запишіть або запам’ятайте найкращі дні для посіву перцю на розсаду у 2023 році впевнені, що вони вам знадобляться:

  • 3, 4, 7, 8, 9, 10-14, 22-23 – лютий;
  • 6-8, 10, 11, 12 13, 15-17, 21-23, 29-30 – березень.

Схожі статті

Не викидайте баночки від сметани: хитрі господині знайшли їм 8 сенсаційних способів застосування в побуті

А чи знали ви, що різноманітні контейнери, як от баночки від сметани можуть стати корисними в побуті? Сьогодні ми запропонуємо вам кілька варіантів ефективного використання таких баночок.

Не варто запускати прання на цьому режимі: через це в машинці з’являється пліснява і затхлий запах

Майже кожна господиня у своєму житті стикалася з ситуацією, коли з пральної машинки йде неприємний запах. І насправді цьому є пояснення. Так само, як і методи боротьби.

Так роблять господині у Франції: воду після варіння яєць не виливають. “Рідке срібло” для вашого городу

Ми залюбки купляємо різноманітні добрива, коли хочемо, щоб наш сад давав прекрасні врожаї та тішив цвітінням. Але деякі мінеральні добрива вливаємо, не розуміючи цього.