Як захистити рослини від шкідників за допомогою одного лише господарського мила — простий і доступний засіб

За допомогою такого простого і доступного кожній господині способу, ви назавжди позбудетесь шкідників на домашніх рослинах.

Як приготувати засіб проти шкідників на рослинах з господарського мила

Все настільки просто, що ви здивуєтесь, чому цього не робили раніше. Для приготування чудодійного засобу візьміть господарське мило і натріть його на крупній терці. Таким чином воно зможе набагато швидше розчинитись. Вам знадобиться близько 250-300 грамів усім добре знайомого господарського мила.

Приступаємо до наступного кроку. Вам доведеться нагріти 10 літрів води. Вона має бути гарячою. Перекладіть до ємності з кип’яченою водою терте мило і ретельно перемішайте суміш. Господарське мило має повністю розчинитись в окропі. Залиште ємність з сумішшю на деякий час, щоб вона охолола.

Господарське мило
Господарське мило

Повертаємось до охолодженої рідини і провіряємо, чи не залишились там твердих частиночок мила. Це дуже важливо проконтролювати, адже вони можуть викликати опіки у рослин. Якщо вони все-таки є, то процідіть воду через марлю або сито. Профільтрувавши воду, ви будете впевнені, що не нанесете шкоди рослинам, адже наша задача навпаки, допомогти їм.

Отриманим засобом обробіть рослини. Через деякий час шкідники пропадуть і більше не потурбують рослину. Однак варто зауважити, що обробляти квітучі, молоді або щойно висаджені рослини не рекомендується, щоб не зашкодити їм. До того ж, краще спочатку протестувати засіб на одній рослині і через декілька днів на всіх інших, якщо результат задовільний.

Схожі статті

Не викидайте баночки від сметани: хитрі господині знайшли їм 8 сенсаційних способів застосування в побуті

А чи знали ви, що різноманітні контейнери, як от баночки від сметани можуть стати корисними в побуті? Сьогодні ми запропонуємо вам кілька варіантів ефективного використання таких баночок.

Не варто запускати прання на цьому режимі: через це в машинці з’являється пліснява і затхлий запах

Майже кожна господиня у своєму житті стикалася з ситуацією, коли з пральної машинки йде неприємний запах. І насправді цьому є пояснення. Так само, як і методи боротьби.

Так роблять господині у Франції: воду після варіння яєць не виливають. “Рідке срібло” для вашого городу

Ми залюбки купляємо різноманітні добрива, коли хочемо, щоб наш сад давав прекрасні врожаї та тішив цвітінням. Але деякі мінеральні добрива вливаємо, не розуміючи цього.