Хто оточує Уляну Супрун: все, що відомо про чоловіка та дітей лікарки – біографія, фото, цікаві факти

Уляна Супрун відома українцям своїми резонансними заявами і неоднозначними порадами в області медицини. А хто ж її чоловік?

Героїня нашої сьогоднішньої статті є американкою українського походження. Народилася вона в Детройті в багатій родині вихідців з України. Її батьки емігрували спочатку до Німеччини, а потім до Сполучених Штатів Америки. Батько Уляни Джордж Юрків сколотив статки на операціях з землею.

Професію лікаря Супрун освоїла в Університеті штату Мічиган, де отримала ступінь доктора медицини, що і дозволило їй в майбутньому зайняти посаду виконуючої обов’язки міністра охорони здоров’я України.

Уляна Супрун три роки обіймала посаду виконуючої обов'язки міністра охорони здоров'я України
Уляна Супрун три роки обіймала посаду виконуючої обов’язки міністра охорони здоров’я України

У 1991 році Уляна вийшла заміж за канадського українця Марка Супруна, його ж прізвище вона і носить. Дітей у пари немає – ні спільних, ні від минулих відносин. Марко – режисер, сценарист, філософ, політолог і телеведучий. Крім того, разом з дружиною він заснував волонтерський проект “Захист патріотів”, а також згуртував кінематографістів, які знімали Революцію гідності в 2014 році.

Марко та Уляна Супрун
Марко та Уляна Супрун
Чоловік Уляни Супрун Марко
Чоловік Уляни Супрун Марко

Довгий час пара проживала в Нью-Йорку. Супрун працювала радіологом в приватній клініці, але при цьому разом з чоловіком активно підтримувала Україну. Восени 2013-го подружжя вирішило переїхати на історичну Батьківщину з настанням політичної кризи в країні. Поступово з волонтера вона доросла до глави МОЗ, почавши масштабну медичну реформу, яка викликала хвилю критики в суспільстві.

Уляна Супрун
Уляна Супрун

До речі, у 2015-му Уляна і Марк отримали українське громадянство, однак на початку 2021-го вони покинули країну і полетіли в США. Невідомо – з кінцями чи тимчасово.

Схожі статті

Потап під “молочну” пісню Насті Каменських змастив свою лисину молоком: питань стає все більше

Потап та його дружина Настя Каменських продовжують дивувати. Цього разу співачка шокувала новою піснею про молоко, а репер використав його не за призначенням.

Змінились кардинально як зовнішньо, так і внутрішньо: як виглядали Полякова та Єфросиніна до популярності

Досягти популярності може не кожний, адже не всім вистачить цілеспрямованості та сміливості, але Оля Полякова та Маша Єфросиніна здобули її власними зусиллями.