Колектив Львівської опери відзначив 120-річчя з дня відкриття театру

Програма святкування увібрала в себе Урочисту академію та святковий Гранд- концерт. На свято високого мистецтва прибули поважні гості − представники влади, духовенства, митці, науковці з різних куточків України та з-за кордону.

Символічно, що святкування відбулося саме у день, коли вперше театр відкрив двері  вишуканій публіці 120 років тому. З того часу театр не перестає бути архітектурною окрасою старої частини міста і культурним центром Галичини.

Під час урочистої академії прозвучали вітання від Президента України Володимира Зеленського (зачитав голова Львівської ОДА М. Козицький), голови Верховної Ради України Дмитра Разумкова (виголосив депутат ВРУ Р.Тістик) та профільного міністра.

На сцені - оркестр театру
На сцені – оркестр театру

Прийшли привітати й місцеві керівники − голова Львівської облради Олександр Ганущин і міський голови Львова Андрій Садовий. А також з привітаннями звернулися керівники інших українських театрів  та італійський режисер та продюсер Антоніо де Лучії.

Не дивлячись на обмеження, пов’язані з пандемією, на концерт приїхали запрошені артисти світового рівня, українці Ольга Кульчинська, солістка Метрополітен-опера і Паризької опери та диригентка Оксана Линів.

Ольга Кульчинська та Оксана Линів
Ольга Кульчинська та Оксана Линів

Програма концерту відтворила хронологічний ряд знакових постановок репертуару театру за 120-річний період.

Під час святкування ряд артистів та працівників театру були нагороджені званнями «Народний”(«Заслужений») артист України» та  «Заслужений працівник культури України».

Василь Вовкун
Василь Вовкун

Підсумовуючи, генеральний директор-художній керівник Львівської національної опери, режисер Василь Вовкун подякував усім за спільну радість святкування.

Артисти балету

Артисти балету

Схожі статті

Найепатажніші образи українських зірок: Дмитро Коляденко, Наталія Могилевська та Джамала вразили нарядами

Українські зірки вміють дивувати своїми образами. Проте, будемо чесні, не завжди наряди зірок викликають захват, а деякі відверто провальні.

Дружина Григорія Решетніка показала батька та його брата-близнюка та ніжно привітала чоловіків зі святом

Як відомо, у знаменитого українського телеведучого Григорія Решетніка велика та щаслива родина, і це, можна сказати, у зіркової пари сімейне.

Як Барських виглядав у 2007 році. Виступ зірки на шоу “Караоке на Майдані” – наче з паралельної реальності

Свого часу Ігор Кондратюк, Наталя Могилевська та Кузьма Скрябін дали можливість багатьом артистам швидко набрати популярність. І деякі з них досі перебувають в чартах.

“Не скажу тобі прощавай”: Віталій Козловський показався з екс-коханою після весілля і новини про поповнення

Відомий український виконавець Віталій Козловський знову з'явився у компанії своєї колишньої нареченої, з якою він пережив гучний скандал через розірвання заручин.

Зірки “Теорії великого вибуху” тоді й зараз: як змінилися актори Шелдона, Леонарда і Пенні за 17 років

Свого часу увесь акторський склад популярного комедійного серіалу про наукових співробітників став відомим в усьому світі, хоча і не одразу.

Світлана Тарабарова на атмосферних фото показала одразу 3-х помітно підрослих дітей: щаслива і багатодітна

Знаменита українська співачка Світлана Тарабарова вперше за довгий час опублікувала свіже сімейне фото, на якому показала, як підросли її маленькі діти.