Не лише хризантеми: ТОП-7 квітів, які прикрасять ваш дім і двір восени

Осінь багата на барви. Природа ніби востаннє хоче показати всю, без залишку, красу, яку вмістила у собі. На цьому тлі квіти займають особливе місце на клумбах біля дому і у нашому серці, рятуючи нас від самотності і депресії.

Квіти, які знаємо з дитинства, але які ніколи не надокучать

Майори

Язичкові квіти цинії, зовнішнім виглядом трохи схожі на ромашки, як відлуння літа. Дуже популярні осінні квіти. Бувають різноманітних кольорів: білі, пурпурові, жовтогарячі, жовті, червоні – всіх можливих забарвлень, крім відтінків синього.

Це квітка з дуже давньою історією. Деякі види культивували ще ацтеки. Про цинію відомий і факт, що у 2016  році квіти розцвіли у космосі на Міжнародній космічній станції.

Чорнобривці

Усім відома квітка, яку «насіяла мама» має латинську назву  − тагетес. Квітка чорнобривців крім декоративних властивостей використовується як прянощі до мясних і рибних страв. А у народній медицині – як імуностимулюючий, протизапальний засіб.

Крокус банатський

Один з багатьох різновидів крокусів, який цвіте восени. Має ліловий або бузковий колір і надзвичайно ніжний запах. Росте в Карпатах, Румунії, на Балканах. Має лікувальні властивості. Має протизапальні та антисептичні властивості. Сприяє виробленню гормону щастя – серотоніну. Сильний природний афродизіак. З його допомогою лікують проблеми з чоловічою потенцією. Занесений у Червону Книгу.

Жоржина

Найпопулярніша осіння  однорічна квітка для території  навколо дому. До нас квіти прибули зі США на початку минулого сторіччя. Існує біля 20 000 видів цієї квітки. Є суто декоративною рослиною.

Троянда

Її справедливо називається королевою квітів. Є окрасою клумб і алей. Пізні осінні сорти: паркові, американські і канадські сорти можуть відважно переносити навіть перші морози.

Золотарник

Багаторічна рослина з яскраво-жовтими суцвіттями у вигляді парасольки. Золотарник здатний сам розростатися і якщо це не контролювати, то він, на подобі буряна, може заполонити усю ділянку.

Є лікарською рослиною, має сильну жовчогінну і сечогінну дію.

Рододендрон

Цвіте у червні, але його називають вічнозеленим кущем. Широко використовується у ландшафтному дизайні.

Схожі статті

Чуже обличчя: українські зірки, які переборщили з пластикою і стали виглядати так, що не впізнати

Нерідко зірки шоубізнесу вдаються до тотальних змін, аби вдосконалити свою зовнішність. Однак інколи пластичні операції здатні змінити людину до невпізнаваності.