Друг показав, яку красу робить з мандаринової шкірки. Тепер я її теж не викидаю

Чого тільки не робив мій татко з мандаринових шкірок – смачні цукати, приправи до страв та кондитерських виробів, використовував як розпалювач у сауні, як відлякувач молі у шафі і навіть рятував ними сходові клітки від приблудних котиків, а ось до такого не додумався. Тільки гляньте.

Виявляється, з тієї ж мандаринової шкірки ще можна зробити чудовий стильний настроєвий новорічний декор. Щоправда, доведеться трохи повозитися, але воно того варте.

Найперше, для цього потрібно акуратно, не покромсавши, зняти з мандарина шкірку.

Не будьте такі самовпевнені, бо це не завжди легка справа. З деяких сортів мандаринів шкірка не знімається суцільним кожухом. Але у процесі, практикуючи, ви зрозумієте, які мандарини для цього підходять найкраще.

Якщо вам це вдалося, то я вас вітаю.

Далі зі шкірок, за допомогою металевих формочок для вирізування тіста або наперед заготованих картонних викройок у вигляді зірочок, квіточок, ялинки, сердечок, треба вирізати фігуки.

Акуратно великою голкою протягнути у фігурку нитку і підвісити за нитку для висихання.

Після того як заготовки висохнуть, ними можна прикрасити будь-що  − люстру, робочий стіл, створити новорічну ікебану для кухонного столу і навіть оригінальну натуральну гірлянду на ялинку.

Пробуйте! Дерзайте!  Творіть!

Схожі статті

Названо 5 українських зірок, які отримують виплати за кордоном: Катерина Кістень, Слава Камінська та інші

Після початку повномасштабного вторгнення багато українських сімей були вимушені виїхати за кордон. Деякі зірки та їхні родини не стали виключенням. Хто ж зі знаменитостей отримує соціальну допомогу?

6-річний син Григорія Решетніка потрапив до лікарні: тато тримає спадкоємця за руку і заспокоює голосом

Відомий український телеведучий Григорій Решетнік вразив мережу свіжими кадрами, на яких показав, як намагається підтримувати свого маленького сина в стоматологічному кабінеті.