Львівський “Дім милосердя»: унікальний простір для дітей у розповіді і світлинах

У серці Львова при Центрі опіки сиріт Львівської Архиєпархії УГКЦ успішно функціонує і розвивається унікальний простір для дітей "Дім милосердя».

ЦОС «Дім милосердя»  співпрацює з Дитячими Будинками Сімейного Типу та з Соціальними Службами міста Львова і націлений у першу сергу на роботу з дітьми-сирітами та дітьми, які опинилися у важких життєвих обставинах. ” Про це релігійному виданню Духовна велич Львова розповів священник Роман Прокопець, керівник і капелан Центру.

Храм св.Миколая
Храм св.Миколая

У храмі св.Миколая, який є центральним місцем “Дому” щосереди відбувається молебень і молитва за дар батьківства. Молитва лине й за добре християнське виховання дітей. Хтось молиться за доброго чоловіка, хтось про добру дружину, а хтось, хто ще на шляху вибору − про дар розпізнання власного покликання.

Ікона учасниці іконописної школи
Ікона учасниці іконописної школи

При Центрі опіки сиріт діє іконописна майстерня, де викладачем є Андрій Майовець – випускник іконописної школи Українського Католицького Університету «Радруж».

У спортивній кімната зібрані різні кубки і дипломи футбольної команди, яка діє при Центрі і зимових видів спорту. Тут на чільному місці два кришталеві трофеї – кубки Чемпіонату світу. Для занять спортом у Центрі є спортзал і футбольне поле.

Футбольної команда «Копа» має свою історію і досягнення. Започаткувалася багато років тому під час організації футбольного турніру серед команд шкіл-інтернатів. Сьогодні команда має рівень, який дозволяє грати на змаганнях Чемпіонату світу. Більшість футболістів команди – це все одно діти з малозабезпечених сімей.

Дитячий простір дошкільної освіти «Ангелики», – розповідає отець Роман, – це християнський простір добра, любові, знань, взаємодопомоги, віри та радості.

Програму дошкільного навчання розробляла професійна команда спеціалістів педагогів-християн. У програму входить християнське виховання і навчальні розвиваючі предмети. З дітьми працює команда кваліфікованих педагогів-однодумців, для яких цінними є віра в Бога і любов до дітей.

Гурток «Казанок», де учасники «Дому» навчаються готувати страви також має досягнення. Деякі його учасники продовжили навчання у кулінарному училищі  і згодом відкрили власний бізнес у сфері харчування. А щорічно в Центрі  проводяться Благочинні ярмарки для яких учасники гуртка виготовляють випічку й інші смаколики і так заробляють кошти на власні потреби.

Отець Роман Прокопець, керівник і капелан ЦОС
Отець Роман Прокопець, керівник і капелан ЦОС

Традиційними для учасників Центру опіки сиріт є Великодні забави, літні табори, різдвяні колядки та інші форми діяльності та самовираження, які, усі сподіваються, знову повноцінно запрацюють щойно закінчиться всесвітня пандемія коронавірусу.

 

Схожі статті

Вагітна Джамала захопила фото з підрослим сином, і привітала його зі святом: буде розбивати дівочі серця

Знаменита українська співачка Джамала вразила мережу незвичайними привітаннями до старшого сина, а також показала, як він виріс за цей довгий час.

Найепатажніші образи українських зірок: Дмитро Коляденко, Наталія Могилевська та Джамала вразили нарядами

Українські зірки вміють дивувати своїми образами. Проте, будемо чесні, не завжди наряди зірок викликають захват, а деякі відверто провальні.

Дружина Григорія Решетніка показала батька та його брата-близнюка та ніжно привітала чоловіків зі святом

Як відомо, у знаменитого українського телеведучого Григорія Решетніка велика та щаслива родина, і це, можна сказати, у зіркової пари сімейне.

Як Барських виглядав у 2007 році. Виступ зірки на шоу “Караоке на Майдані” – наче з паралельної реальності

Свого часу Ігор Кондратюк, Наталя Могилевська та Кузьма Скрябін дали можливість багатьом артистам швидко набрати популярність. І деякі з них досі перебувають в чартах.

“Не скажу тобі прощавай”: Віталій Козловський показався з екс-коханою після весілля і новини про поповнення

Відомий український виконавець Віталій Козловський знову з'явився у компанії своєї колишньої нареченої, з якою він пережив гучний скандал через розірвання заручин.

Зірки “Теорії великого вибуху” тоді й зараз: як змінилися актори Шелдона, Леонарда і Пенні за 17 років

Свого часу увесь акторський склад популярного комедійного серіалу про наукових співробітників став відомим в усьому світі, хоча і не одразу.