|
28.09.2020 11:09

Як приготувати простий але дуже смачний домашній хліб: найпростіший рецепт

Не потрібно мати особливих навиків, щоб приготувати головну страву кожного столу — хліб. Розповідаємо як це просто та легко зробити.

Хліб випікали весь час і просто неможливо уявити традиційний стіл без цього продукту. Тим паче, немає нічого смачнішого ніж домашній хліб, який просто манить своїм ароматом. До того ж, у будинок, де пахне свіжим хлібом, завжди хочеться повертатися. Тому домашня випічка набирає все більшої популярності і кожна господиня хоче приготувати для свої родини найсмачнішу випічку.

Хліб за таким рецептом — чудова альтернатива всім магазинним виробам, адже він не містить в собі жодних зайвих добавок і має відмінний смак. До того ж, рецепт надзвичайно простий.

Хліб

Рецепт смачного домашнього хліба

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 0,5 літри теплої води
  • 50 грамів свіжих дріжджів
  • 1 столові ложки солі (без верху)
  • 1 столові ложки цукру (з верхом)
  • 2 столові ложки рослинної олії без запаху
  • 1 кілограм борошна

У першу чергу з’єднайте дріжджі з цукром та сіллю. Налийте у цю суміш теплу воду та накрийте кухонним рушником або серветкою. Відставте дріжджі на 5 хвилин. У них має з’явитись своєрідне шипіння та пінка на поверхні. Далі додайте олію і поступово всипайте борошно, замішуючи тісто. В залежності від вашого борошна може бути різна консистенція тіста. Але потрібно прагнути до не дуже крутого та еластичного тіста.

Готове тісто перекладіть в ємність, накрийте вологим кухонним рушником і відставте в тепле місце на годину. Воно має підійти в декілька разів.

Потім візьміть тісто і ще раз помісіть на столі. З нього мають вийти всі дріжджові гази. Далі візьміть форму для випічки і присипте її борошном. Перекладіть у форму тісто. Залишити на півгодини, щоб тісто знову піднялося.

Потім відправте хліб у духовку при 180 градусах на 50-60 хвилин. Коли він буде готовий — дістаньте з форми, накрийте кухонним рушником і дайте відпочити.

Приємного апетиту!

ЧИТАЙ ТАКОЖ:
Новини, інтерв’ю, цікаві історії ти знайдеш на сайті Сенсація