Домашній кекс на молоці: готуємо ніжну та смачну випічку

Пишний, ніжний та неймовірно смачний кекс на молоці за цим рецепт сподобається всій родині. Розповідаємо секрети безпрограшної випічки.

Смак цього кексу просто дивовижний. На відміну від здобного виду випічки, наприклад на вершковому маслі, цей рецепт має більш легку структуру, тому виходить таким повітряним. Головне — дотримуватися техніки правильно приготування, про яку ми сьогодні розповімо.

Кекс на молоці
Кекс на молоці

Домашній кекс на молоці

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 1 склянка молока
  • 2 яйця
  • 0,5 склянки рослинної олії
  • 1 склянка цукрового піску
  • 0,5 чайні ложки питної соди
  • 1 пакетик ванільного цукру
  • 2 склянки борошна

Для того щоб приготувати ідеальний кекс — всі інгредієнти мають бути кімнатної температури. Тому заздалегідь дістаньте їх з холодильника. З’єднайте яйця та цукровий пісок. Доборе перемішайте за допомогою вінчика. Має бути повністю однорідна маса. Потім влийте тепле молоко і вже за мить з’явиться легка біла пінка. Додайте ще рослинну олію та ванільний цукор і знову добре перемішайте за допомогою вінчика. Далі всиптте борошно невеличкими порціями і замішуйте тісто. Варто зазначити, що борошно має бути заздалегідь просіяне з содою.

В результаті консистенція тіста має нагадувати густу сметану.

Візьміть форму для випічки. Зверніть увагу, що кекс при випічці підніметься у два рази, тому форма має бути з високими бортиками. Застеліть форму пергаментною бумагою або фольгою та змастіть стінки і дно рослинною олією. Перелийте сюди готове тісто.

Відправте кекс в розігріту до 170 градусів духовку на 30-40 хвилин. Має з’явитись гарна рум’яна скоринка. Щоб дізнатися, чи готовий кекс, просто встроміть у нього дерев’яну паличку, якщо на ній немає тіста і вона суха — кекс готовий.

Важлива порада — не виймайте кекс відразу. Дайте йому постояти ще 20 хвилин при вимкненій духовці. Потім дайте йому повністю охолонути, присипте цукровою пудрою і подавайте до столу.

Приємного апетиту!

Схожі статті

Такий Великодній смаколик точно здивує ваших гостей: святкові мафіни на сметані із солодкою глазур’ю

Відкрийте для себе секрет приготування незвичного смаколика на Великодній стіл. Запашні мафіни із солодкою глазур'ю стануть чудовою альтернативою паскам. Такий десерт сподобається всій родині.

Інтернаціональний пиріг родом з Франції, який успішно готують українки: оригінальна шарлотка має бути така

Сьогодні можна знайти мільйон рецептів Шарлотки. Кожна господиня намагалася додати чогось свого та вдосконалити процес до ідеалу. Українки впоралися з цим найкраще.

Пряний морквяний кекс з горіхами, родзинками та лимонною глазур’ю: таку смакоту навіть бабуся не готувала

Обов'язково спробуйте приготувати цей неймовірний марканий кекс, який має неймовірний пряний аромат, а також начинку з горіхів. Вам обов'язково сподобається.

Домашні – найсмачніші: пишні ватрушки з сиром та ідеальним доповненням, які обожнюють всі дітлахи

Ватрушки — це неймовірна випічка, яка прекрасна знайома нам з дитинства. Такі ласощі можна було придбати в будь-який їдальні, пекарні, або спробувати у бабусі в гостях.

Часто купую по 1 лимону і за пів години готую смачний пиріг “Лимонник” – швидко та без зайвих клопотів

Бажаєте приготувати смачний та швидкий десерт для вечірніх посиденьок за чашкою кави чи чаю? Пропонуємо до вашої уваги пиріг "Лимонник", що не потребує багато часу та сил.