Як приготувати фарширований перець: рецепт, який стане улюбленим для всієї родини

Фарширований перець є улюбленою стравою багатьох людей. Але якщо ви готуєте її вперше — розповідаємо кулінарні секрети, щоб ця страва вийшла бездоганною.

Досить часто цю страву на українських столах можна побачити саме восени, коли на дачі і на прилавках рясніють різнокольорові і дуже гарні перців за невисокою ціною. Домогосподині діляться своїми секретами приготування цієї страви, щоб вона обов’язково сподобалась всій родині. Спробуємо?

Рецепт фаршированого перцю

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 400 грамів фаршу (яловичини+свинини)
  • 10 шт. болгарського перцю
  • 3 столові ложки рису
  • 3 помідори
  • 2 ріпчасті цибулі
  • 1 моркву
  • 2 зубчику часнику
  • 1 столова ложка томатної пасти
  • 1 чайна ложка цукру
  • Зелень петрушки або пучок кропу
  • Рослинна олія для смаження
  • Сіль і чорний мелений перець — за смаком

Для томатно-сметанного соусу:

  • 200 сметани
  • 3 столові ложки кетчупу
  • 500 мл води
  • Сіль — за смаком
Фарширований перець
Фарширований перець

У першу чергу добре вимийте перці. Зріжте ніжки та видаліть все насіння. Ще раз ретельно промийте і обсушіть за допомогою паперових рушників.

Візьміть сотейник і розігрійте в ньому трішки рослинної олії. Злегка обсмажте перці з усіх сторін. Перекладіть на тарілку.

Тепер приготуємо начинку. Для цього потрібно ретельно промити рис, залити холодною водою і відправити на плиту варитись до напівготовності. На це піде близько 7 хвилин. Тим часом візьміть моркву і промийте, очистіть та натріть на крупній терці або терці для корейських салатів. Очистіть цибулю та наріжте її півкільцями, а потім розділіть ще на дві частини.

Розігрійте на пательні рослинну олію, перекладіть цибулю і трішки посоліть та поперчіть її. Обсмажуйте на маленькому вогні протягом 10 хвилин. Вона має стати м’якою та прозорою. Потім посуньте цибулю на край пательні і викладіть моркву. Важливо їх не змішувати, поки морква не обсмажиться самостійно протягом 4-5 хвилин. Потім візьміть велику миску і змішайте в ній рис, фарш, обсмажену цибулю та моркву. Далі додайте нарізані кубиками помідори, подрібнений часник та зелень, сіль, перець та цукор за смаком. Добре перемішайте фарш, щоб всі інгредієнти змішатись один з одним.

Підготовлені перці наповніть фаршем. Перекладіть їх в каструлю і залийте томатно-сметанним соусом. Для соусу просто з’єднайте сметану та томатну пасту, перемішайте, долийте води, посоліть і знову перемішайте.

Поставте каструлю з перцями на маленький вогонь на 40-60 хвилин.

Приємного апетиту!

Схожі статті

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.

Весняний вітамінний салат “Їм та худну”: мінімум простих інгредієнтів, але максимум смаку і користі. Рецепт

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування яскравого, соковитого та хрумкого салатика. Завдяки цій диво-страві ви будете відчувати насиченість та заряд енергії протягом дня.

Смачна вечеря всього за 15 хвилин. Паста з мʼясом у вершковому соусі: безпрограшний варіант для всієї родини

Італійська паста — легенда кулінарія в усьому світі, її подають навіть у найскромніших кафе, і вона заслуговує свою славу повністю. Але як же приготувати її дійсно смачно?

Модний салат “Ширазі”: весняна новинка, що освіжає. І чому я раніше не знала про цю салатну смакоту?

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування смачного та яскравого салату "Ширазі", що неодмінно стане родзинкою вашого весняного столу. "Ширазі" стане ідеальною закускою до м'яса.

Спробуєте вперше і більше не будете готувати по-іншому: тушкована капуста від шефа. З такою хоч на МастерШеф

Пропонуємо вам відкрити для себе рецепт нереально смачної тушкованої капусти, яку з легкістю приготує кожна господиня. Таку смакоту вся родина неодмінно проситиме готувати щодня.