Консервуємо кабачкову ікру на зиму: нічого ніжніше ви ще не пробували

Кабачкова ікра — одна з найпопулярніших заготовок на зиму. Взимку така закуска стане справжнім лакомством. Розповідаємо, як смачно її приготувати.

В українській кухні існує безліч рецептів кабачкової ікри — на будь-який смак. Дехто додає майонез, болгарський перцю, часник, зелені та інших приправи чи овочі. Від цього залежить і текстура ікри. Але найкращим буде та ікра, яка сподобається саме вам. Пропонуємо універсальний рецепт зимньої заготовки, яка точно має сподобатись всій сім’ї.

Рецепт кабачкової ікри на зиму

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 1 кілограм кабачків
  • 250 г моркви
  • 250 грамів цибулі
  • 2 столові ложки томатної пасти
  • 5 столових ложок олії
  • 1 столова ложка оцту (за смаком)
  • 2 лаврових листа
  • Мелений чорний перець та духмяний перець – за смаком
  • Сіль — за смаком
  • Щіпка цукру
Кабачкова ікра
Кабачкова ікра

У першу чергу очистіть та подрібніть цибулю та моркву. Обсмажте овочі до м’якості на розігрітій з олією пательні. Тим часом натріть кабачки. На цьому етапі варто віджати сік, адже це прискорить приготування кабачкової ікри. Додайте їх до обсмажених на пательні моркви та цибулі. Ретельно все перемішайте ще декілька хвилин, поки кабачки не почнуть знову виділяти сік. Потім додайте сіль, щіпку цукру, лавровий лист, мелений чорний перець та духмяний перець. Знову ретельно все перемішайте.

Далі перекладіть обсмажені овочі в глибоку сковороду, накрийте кришкою і тушкуйте на невеликому вогні близько 15-20 хвилин. Потім додайте томатну пасту або пюре зі свіжих томатів. Продовжуйте тушкувати ще 10-15 хвилин, періодично помішуючи. Час готування залежить від того, яку консистенцію ікри ви хочете отримати. Далі перемішайте суміш за допомогою блендера, якщо ви полюбляєте зовсім однорідну текстуру. За бажання можна додати ще трішки солі та перцю.

Гарячу кабачкову ікру розкладіть по стерилізованих банках і закрийте стерилізованими кришками. Переверніть їх дном догори та вкрийте теплим пледом. Тримайте таким чином, поки вони повністю не схолонуть.

Приємного апетиту!

Схожі статті

Для чого в каструлю потрібно класти гранчак, коли вариться м’ясо: так не дарма робили ваші і наші бабусі

Сьогодні ми детально розповімо вам про лайфхак із гранчаком в киплячій воді. Завдяки цій пораді ваш бульйон буде наваристим і смачним, а м'ясо дуже ніжним і соковитим.

Ніколи не додавайте цей інгредієнт в тісто: що робить домашню випічку “дубовою” як сухар

Сьогодні ми розповімо вам, чому ж випічка черствіє мало не одразу після приготування. Як виявилось, причина в деяких інгредієнтах, які додають в тісто

Професійні кухарі розкрили секрет найкращих поєднань: інгредієнти, які вдосконалять ваші страви

Сьогодні ми поділимось секретними інгредієнтами, які зможуть зробити будь-яку страву смачнішою та насиченішою. Спробуйте використати ці поради в домашніх умовах - результат вас неодмінно вразить!

Хрускіт почують навіть сусіди: правильний рецепт квашеної капусти + сприятливі дні для заквашування в лютому

Сьогодні ми поділимось з вами ідеальним рецептом квашеної капусти. Запевняємо, що вся родина буде задоволена смакотою. Такою капусткою не соромно пригостити знайомих!

Коли квасити капусту у січні 2024, щоб вона хрустіла і не підвела: сприятливі дні за місячним календарем

У цій статті ми розповімо вам про найсприятливіші дні січня, щоб ви могли спокійно планувати свої хатні справи, не вагаючись. Також розкриємо вам секрет найсмачнішої квашеної капусти

Чому на солоних огірках з’являється білий наліт і що з ним робити: з’їсти чи викинути? Відповідь вас здивує

Солоні огірки — це не просто смачна закуска, яка вміщає в собі велику кількість вітамінів, а також кисломолочні бактерії, які позитивно впливають на здоров'я.