Так просто і так смачно: готуємо баклажани з помідорами і сиром

Одними із найпопулярніших овочів можна вважати саме баклажани. Вони універсальні в приготування будь-яких страв. Сьогодні розповімо про одну із таких.

Баклажани мають витончений смак і прекрасно поєднується з іншими овочами. З баклажанам чудово товаришують помідори, болгарський перець, сир та м’ясо. До того ж, цей овоч можна приготувати найрізноманітнішими способами, наприклад, посмажити, відварити, тушкувати, замаринувати, запекти. Такі страви можна зустріти як в найкращих ресторан, так і в когось дома. Одну із таких страв пропонуємо сьогодні приготувати.

Рецепт баклажанів з помідорами і сиром

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 2 великих баклажани
  • 4 помідори
  • 300 грамів сиру
  • 200 грамів оливкової олії (можна замінити рослинною олією)
  • 1 цибулина
  • 1 зубчик часнику
  • 1 чайна ложка цукру
  • Соль і перець — за смаком
Баклажани з помідорами і сиром
Баклажани з помідорами і сиром

Візьміть два великі баклажани, промийте їх і витріть насухо за допомогою паперових рушників. Далі наріжте їх кружальцями товщиною близько 1-го сантиметра. Присипьте сіллю, перемішайте і перекладіть баклажани на друшляк. Відставте його на 15 хвилин.

Далі візьміть 4 помідори, промийте і також наріжте кружальцями товщиною близько 0,5 сантиметри. Потім подрібній маленькими кубиками цибулю та часник. Сир натріть на крупній терці.

Приберіть зайву вологу у баклажанів за допомогою паперових рушників. Потім розігрійте на пательні оливкову олію та обсмажте їх з обох сторін до характерного кольору. Готові баклажани відразу перекладіть на деко для запікання рівним шаром.

Далі візьміть чисту пательню та розігрійте оливкову олію. Додайте цибулю і часник і обсмажте до м’якості та прозорості. Потім додайте помідори і тушкуйте овочі 5 хвилин. Додайте сіль та перець. Ретельно перемішайте. Отриману суміш викладіть поверх баклажанів на деко. Посипте тертим сиром і відправте в заздалегідь розігріту духовку до 180 градусів на 15-20 хвилин.

Подавати можна відразу в посуді, де запікалась страва.

Приємного апетиту!

Схожі статті

Додайте це в тісто – і пиріжки вийдуть м’які та еластичні. Рецепт пиріжків з сиром та кропом на кожен день

Спробуєте приготувати ці запашні пиріжки вперше і більше не зможете про них забути. Пропонуємо до вашої уваги рецепт смажених пиріжків з сиром та кропом.

Потрібно лише кілька інгредієнтів: лінива, але дуже смачна вечеря з борошна та картоплі – так їдять італійці

Італійці знають як приготувати дійсно смачну та вишукану страву з компонентів, які є під рукою. Рецепт однієї з таких страв ми вам розповімо.

Зробіть це на самому початку – і перловка буде набагато смачнішою. Лайфхак, як готувати розсипчасту крупу

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування справді смачної перлової каші. З цією хитринкою діти проситимуть готувати перловку мало не щодня.

Це щось дуже смачне: куряча печінка по-берлінськи. Готувати швидко та просто – є секретний інгредієнт

Щоб куряча печінка вийшла ще ніжнішою та ароматнішою, німці додають до неї один секретний інгредієнт. Що саме, дізнаєтесь далі у рецепті. Приготуйте в себе дома та обов'язково запросіть друзів.

Велика “лінива” піца на заливному тісті – економ-варіант. Готується просто, а продукти доступні для кожного

Пропонуємо до вашої уваги швидку домашню піцу на заливному тісті. Це універсальний перекус, який можна готувати з будь-якою начинкою на ваш смак.

Горох не замочуємо і не додаємо соду: все набагато простіше і швидше – приготуйте і вийде справжня смакота

Часто господині відмовляються від приготування такого корисного та бюджетного продукту, як горох, суто через те, що він довго піддається термічній обробці.