Доступно, смачно та ситно: запіканка із макарон і сиром

Ця страва ідеально підходить як для сніданку, так і для обіду чи вечері. Приготувати її зовсім не складно, а сподобаються страва дорослим і діткам. Спробуємо?

Рецепт запіканки із макарон і сиром

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 500 грамів макарон
  • 1 літр молока
  • 60 грамів вершкового масла
  • 3 зубчика часнику
  • 50 грамів борошна
  • 250 грамів твердого сиру
  • 150 грамів сиру пармезан
  • 4 чайні ложки солі
  • 0,5 чайні ложки чорний молотий перець
  • 0,5 чайні ложки червоного молотого перцю
  • Щіпка мускатного горіху
  • 50 грамів панірувальних сухарів
Макарони з сиром
Макарони з сиром

Візьміть три зубчику часнику та розріжте його тонкими пластинками. Далі візьміть сотейник або в каструлю з товстим дном. Додайте вершкове масло, злегка розігрійте і вкиньте подрібнений часник. Обсмажте на маленькому вогні. Потім всипте борошно і продовжуйте смажити часник на середньому вогні. Постійно помішуйте суміш, щоб отримати однорідну суміш. До речі, у цієї суміші є назва — Ру. Вона має різні ступені рум’яності. У нашому рецепті потрібно Ру світлого кольору, тому обсмажуємо борошно з вершковим маслом протягом 1-2 хвилин.

Потім збільшіть вогонь і поступово влийте молоко кімнатної температури, при цьому продовжуйте помішувати масу. Вона має бути однорідної консистенції. Доводимо суміш до кипіння і лише потім зробіть маленький вогонь. Всипьте мускатний горіх, 1 столову ложку солі, чорний та червоний мелений перці. Ретельно все перемішайте. Продовжуйте готувати ще 15 хвилин, при цьому не забувайте час від часу помішувати масу.

Тим часом візьміть велику каструлю і налийте три літри кип’яченої води сіль, що залишилась. Вкиньте макарони і поставте каструлю на маленький вогонь. Готуйте макарони майже до готовності. Потім відкиньте на друшляк, щоб стекла лишня рідина.

За цей час соус можна знімати з вогню і додавати обидва види сиру (відложіть трішки для присипки). Ретельно перемішайте соус. За рахунок сиру він стане тягучим. З’єднайте його з макаронами і перемішайте.

Візьміть форму для випічки, змастіть її вершковим маслом і висипте сирну масу. Розрівняйте по формі і присипте панірувальними сухарями та сиром, що відложили. Відправте в розігріту до 180-200 градусів духовку на пів години.

Приємного апетиту!

Схожі статті

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.

Весняний вітамінний салат “Їм та худну”: мінімум простих інгредієнтів, але максимум смаку і користі. Рецепт

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування яскравого, соковитого та хрумкого салатика. Завдяки цій диво-страві ви будете відчувати насиченість та заряд енергії протягом дня.

Смачна вечеря всього за 15 хвилин. Паста з мʼясом у вершковому соусі: безпрограшний варіант для всієї родини

Італійська паста — легенда кулінарія в усьому світі, її подають навіть у найскромніших кафе, і вона заслуговує свою славу повністю. Але як же приготувати її дійсно смачно?

Модний салат “Ширазі”: весняна новинка, що освіжає. І чому я раніше не знала про цю салатну смакоту?

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування смачного та яскравого салату "Ширазі", що неодмінно стане родзинкою вашого весняного столу. "Ширазі" стане ідеальною закускою до м'яса.