Після цієї страви всі просять добавки: рецепт смажених баклажанів з м’ясною начинкою

Ця страва настільки смачна, що від неї не так просто відмовитись. Пропонуємо надзвичайний рецепт нескладної страви, яка обов'язково буде всім до смаку. Варто спробувати.

Рецепт смажених баклажанів з м’ясною начинкою 

Для приготування візьміть інгредієнти:  

  • 1 кілограм баклажанів  
  • 2 цибулини  
  • 300 грамів фаршу  
  • 300 грамів баранячий або свинячий фарш 
  • 2-3 столові ложки подрібненої зелені кінзи та петрушки 
  • 2 чайні ложки солі  
  • 1 чайна ложка орного молотого перцю  
  • рослинна олія для смаження  
Баклажани з фаршем
Баклажани з фаршем

Візьміть один кілограм баклажанів і добре промийте їх. Обсушіть за допомогою паперових рушників і наріжте кружальцями. Їх товщина має складати 1 сантиметр. Посоліть з обох сторін і відкладіть в сторону на 10 хвилин.  

Тим часом готуємо начинку. Візьміть дві цибулини, очистіть та наріжте дрібним кубиком або ж натріть на терці. Перекладіть в миску. Потім додайте 300 грамів яловичого фаршу і 300 грамів свинячого або баранячого фаршу. Далі всипте 2 чайні ложки солі, 1 чайну ложку чорного меленого перцю, 3 столові ложки подрібненої зелені кінзи та петрушки і ретельно перемішайте суміш. Відставте в сторону.  

Повертаємось до баклажанів. За допомогою паперових кухонних рушників приберіть весь сік, що виділився. На одну половинку баклажана положіть м’ясну начинку та накрийте другим кружальцем.  

Далі запаніруйте їх в борошні, яйці та панірувальних сухарях. Візьміть пательню та розігрійте у ній рослинну олію. Обсмажте заготовки з баклажанів та фаршу з обох сторін до золотистої скоринки. На це піде близько 15 хвилин. Слідкуйте за рівнем олії, вона завжди має триматись середини начинки. Перекладіть на паперові рушники, щоб стік зайвий жир. Готово! 

Приємного апетиту! 

Схожі статті

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.

Весняний вітамінний салат “Їм та худну”: мінімум простих інгредієнтів, але максимум смаку і користі. Рецепт

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування яскравого, соковитого та хрумкого салатика. Завдяки цій диво-страві ви будете відчувати насиченість та заряд енергії протягом дня.

Смачна вечеря всього за 15 хвилин. Паста з мʼясом у вершковому соусі: безпрограшний варіант для всієї родини

Італійська паста — легенда кулінарія в усьому світі, її подають навіть у найскромніших кафе, і вона заслуговує свою славу повністю. Але як же приготувати її дійсно смачно?

Модний салат “Ширазі”: весняна новинка, що освіжає. І чому я раніше не знала про цю салатну смакоту?

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування смачного та яскравого салату "Ширазі", що неодмінно стане родзинкою вашого весняного столу. "Ширазі" стане ідеальною закускою до м'яса.