Завжди хочеться добавки: готуємо святкову фаршировану рибу

Фарширована риба — досить популярна страва серед українських господинь. Хоча в кожної з них свій рецепт приготування такої смакоти. Пропонуємо один із них, не менш апетитний та ароматний.

Рецепт фаршированої риби 

Для приготування візьміть інгредієнти:  

  • 4 кілограми дзеркального коропу (2 штуки) 
  • 2 буряка 
  • 4 морквини 
  • 3 цибулини 
  • 300 грамів білого хлібу  
  • 4 яйця 
  • Сіль та перець — за смаком  
  • Цукор 
  • Вода 
Фарширована риба
Фарширована риба

У першу чергу замочіть хліб у воді.  

Підготуємо рибу. Добре промийте і очистіть її. Далі відріжте голову і наріжте рибу на шматки приблизно по 3 сантиметри в товщину. Потім виріжте м’якоть з кожного шматочку. Перекладіть м’якоть в одну ємність, а шкірку на кісточці в іншу.  

Готуємо фарш. Для цього пропустіть через м’ясорубку м’якоть риби, 2 середні цибулини та віджатий білий хліб. В отриману суміш додайте дві чайні ложки солі і одну неповну чайну ложку меленого перцю. Ретельно перемішайте і вбийте 4 яйця. Знову перемішайте фарш.  

Візьміть шкірку на кістці і наповніть підготовленим фаршем. Руки краще змочити в холодній воді, тоді буде простіше працювати з рибою. Голову також можна нафарширувати, наповнюючи ті місця, де вирізали м’якоть.  

Візьміть каструлю з товстим дном і викладіть ретельно промите лушпиння цибулі, далі шар тонко нарізаного буряка, поверх них кладемо жменю порізаної кружальцями моркви, на неї викладаємо хвостики, плавники, кістки і присипте дрібно нарізаною цибулею.  

Починаємо викладати рибу. Спочатку викладаємо голови і скільки поміститься шматків риби на один шар. Зверху варто викласти тонко нарізаний буряк. До того ж, їх варто викласти і між шматками риби, щоб вони не злиплись під час готування. Поверх висипте дрібно нарізані дві морквини і цибулю. Далі — ще один шар риби. Додайте решту буряка, моркви та цибулі за тим же принципом, що й попередній шар.  

Обережно залийте окріп в каструлю. Поставте на вогонь, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і продовжуйте варити ще 1,5 години. Після цього посоліть та додайте 2 чайні ложки цукру. Продовжуйте варити ще одну годину.

Готову рибу викладіть на тарілку, прикрасьте зеленню і подавайте до столу.  

Приємного апетиту!  

Схожі статті

Ексклюзивний рецепт від Тіни Кароль: смачна сирна паска на Великдень – з такою впорається кожна господиня

Великдень вже на носі, тож для цієї світлої події варто заздалегідь підготувати рецепти різноманітних смаколиків. Пропонуємо до вашої уваги секрет приготування сирної паски за рецептом Тіни Кароль.

Секрет від зірки: великодня паска без дріжджів за рецептом Ольги Сумської – ідеальна святкова випічка

Великдень наближається, тож настав час приберегти для себе кілька нових рецептиків. Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування Великодніх пасок за рецептом Ольги Сумської.

Великодні паски за рецептом від Олі Полякової: артистка розкрила секрет ідеальної святкової випічки

Сьогодні ми розповімо вам про фірмовий рецепт приготування Великодніх пасок від Олі Полякової. Кожна господиня буде вражена результатом, святкова випічка виходить пухкою та ніжною.

Готую цей простий фруктовий тортик, коли гості завітали зненацька: для смаколика навіть міксер не потрібен

Ми поділимось з вами секретом приготування просто фруктового тортика, що неодмінно стане прикрасою будь-якого святкового столу. Це чудовий десерт нашвидкуруч, для якого навіть міксер не знадобиться.

За рецептом цього салату полюють всі господині: щоразу готую величезну миску – салат “Мілан”

Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати святковий салат "Мілан" та розкриємо секрет найкращого домашнього майонезу всього за 5 хвилин. За цими рецептами полюють всі досвідчені господині!

Крабовий салат по-новому. Лінивий варіант виявився смачнішим за оригінал: готуйтеся дивувати ваших гостей

Мало не кожен святковий стіл прикрашає усім відомий крабовий салат. Сьогодні ми розповімо вам про весняний варіант приготування цієї страви, яка відкриває нові смаки та чудово освіжає.