Яблучний пиріг з хрумкою скоринкою за особливим рецептом під силу приготувати кожному

Незвичайний і дуже смачний яблучний пиріг з особливою хрумкою скоринкою неможливо обійти стороною. Його варто приготувати прямо зараз, адже це дуже апетитно!

Рецепт яблучного пирога з хрумкою скоринкою 

Для приготування візьміть інгредієнти: 

  • 1 столова ложка коньяку  
  • 1 пачка розпушувачу для тіста (15 грамів)  
  • 90 міліграм молока 
  • 2 столові ложки олії 
  • 70 грамів цукру  
  • 60 грамів пшеничного борошна  
  • 2-4 великих яблука  
  • 2 курячих яйця 

Для хрумкої скоринки:  

  • 3 столові ложки мигдалю (листочками) 
  • 3 столові ложки вершкового масла  
  • 80 грамів цукру  
  • 1 куряче яйце  
Яблучний пиріг зі скоринкою
Яблучний пиріг зі скоринкою

Готуємо тісто. Для цього візьміть ємність і з’єднайте в ній борошно, цукор і розпушувач. Додайте два злегка збитих за допомогою виделки яйця. Потім влийте молоко і ретельно перемішайте суміш. Далі влийте рослинну олію і коньяк — за бажанням. Знову перемішайте тісто. Мають з’явитись маленькі бульбашки.  

Приступаємо до яблук. Очистіть шкірку та видаліть насіння. Далі наріжте яблука тонкими пластинами. Це важливо робити саме так, щоб вийшла потрібна текстура тіста. Перекладіть пластини в тісто. Воно має повність покрити яблука. Візьміть форму для випічки та змастіть рослинною олією. Вилийте тісто і відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 25-30 хвилин. Якщо на дотик пиріг твердий — він готовий.  

Приступаємо до приготування. Для цього збийте яйце з цукром до білої піни. Розтопіть вершкове масло і додайте до отриманої маси. Ще раз збийте суміш. Вилийте її на ще гарячий пиріг. Зверху присипте мигдалем та цукром. Відправте пиріг в духовку ще на 10-15 хвилин при температурі 200 градусів. Має з’явитись красива золотиста скоринка. Готово!  

Приємного чаювання!  

Схожі статті

Такий Великодній смаколик точно здивує ваших гостей: святкові мафіни на сметані із солодкою глазур’ю

Відкрийте для себе секрет приготування незвичного смаколика на Великодній стіл. Запашні мафіни із солодкою глазур'ю стануть чудовою альтернативою паскам. Такий десерт сподобається всій родині.

Інтернаціональний пиріг родом з Франції, який успішно готують українки: оригінальна шарлотка має бути така

Сьогодні можна знайти мільйон рецептів Шарлотки. Кожна господиня намагалася додати чогось свого та вдосконалити процес до ідеалу. Українки впоралися з цим найкраще.

Пряний морквяний кекс з горіхами, родзинками та лимонною глазур’ю: таку смакоту навіть бабуся не готувала

Обов'язково спробуйте приготувати цей неймовірний марканий кекс, який має неймовірний пряний аромат, а також начинку з горіхів. Вам обов'язково сподобається.

Домашні – найсмачніші: пишні ватрушки з сиром та ідеальним доповненням, які обожнюють всі дітлахи

Ватрушки — це неймовірна випічка, яка прекрасна знайома нам з дитинства. Такі ласощі можна було придбати в будь-який їдальні, пекарні, або спробувати у бабусі в гостях.

Часто купую по 1 лимону і за пів години готую смачний пиріг “Лимонник” – швидко та без зайвих клопотів

Бажаєте приготувати смачний та швидкий десерт для вечірніх посиденьок за чашкою кави чи чаю? Пропонуємо до вашої уваги пиріг "Лимонник", що не потребує багато часу та сил.