Надзвичайно смачні квашені помідори: рецепт від наших бабусь

Пропонуємо надзвичайно смачний рецепт квашених помідорів ще від наших бабусь. Старий, але провірений рецепт не підведе, а смак просто вразить.

Рецепт квашених помідорів  

Для приготування візьміть інгредієнти:  

  • 3 кілограми помідорів  
  • Віник для засолювання (листя xpіну, гілки вишні, cмopoдини, кріп разом з насінням) – за смаком 
  • 1 головка часнику  
  • 10 шт. чорного перець горошком  
  • 3 шт. перцю духмяного горошком 
  • 2 гвоздики  
  • 2 лаврових листа 
  • Сіль — за смаком 
Квашені помідори
Квашені помідори

Візьміть трилітрові банки. У них влізе 3 кілограми помідорів. Краще брати сорту “сливки”.  

Для квашених помідорів потрібен ще віник для засолювання. Його можна скласти з продуктів зі свого городу, а можна купити на ринку у бабусь, які власноруч його складають. До його складу можуть входити листя xpіну, гілки вишні, cмopoдини, кріп разом з насінням. Склад може відрізнятись, але завжди буде вдалим для квашення.  

Сорт “сливки” найкраще підходить для консервацій, адже містять набагато більше сухих речовин. Ретельно промийте помідори, видаліть хвостики та викиньте ті помідори, які трішки зіпсувались.  

Далі варто ретельно промити “віник”. Переберіть та наріжте його довгими кусочками. Склад віника потрібно гарно перемішати, щоб він був більш менш однорідним. Перекладіть жменю цієї зелені на дно банки, щоб зелень добре її закривала. Стільки ж має ще залишитись. Додайте два лаврових листа, 2 горошини чорного духмяного перцю, 10 горошин чорного перцю, 2 гвоздики.  

Далі додаємо соляний розчин. Для цього влийте в банку близько 50-60 грамів великої кам’яної солі, розведеної в окропі. Вгадати кількість солі досить складно, оскільки помідори займають більшу частину банки і неможливо дізнатись скільки там буде води.  

Далі перекладіть до банки помідори і додайте неочищені зубчики часнику. Покладіть зверху віник зелені, що залишився. Далі варто залити холодну воду аж до верху банки та закрити кришкою. Поверніть банкою, щоб рівномірно розподілилась сіль.  

На перші три дні поставте банку в не дуже освітлене місце, а потім переставте в холодильник. Через два тижні можна пробувати помідори.  

Приємного апетиту!  

Схожі статті

Для чого в каструлю потрібно класти гранчак, коли вариться м’ясо: так не дарма робили ваші і наші бабусі

Сьогодні ми детально розповімо вам про лайфхак із гранчаком в киплячій воді. Завдяки цій пораді ваш бульйон буде наваристим і смачним, а м'ясо дуже ніжним і соковитим.

Ніколи не додавайте цей інгредієнт в тісто: що робить домашню випічку “дубовою” як сухар

Сьогодні ми розповімо вам, чому ж випічка черствіє мало не одразу після приготування. Як виявилось, причина в деяких інгредієнтах, які додають в тісто

Професійні кухарі розкрили секрет найкращих поєднань: інгредієнти, які вдосконалять ваші страви

Сьогодні ми поділимось секретними інгредієнтами, які зможуть зробити будь-яку страву смачнішою та насиченішою. Спробуйте використати ці поради в домашніх умовах - результат вас неодмінно вразить!

Хрускіт почують навіть сусіди: правильний рецепт квашеної капусти + сприятливі дні для заквашування в лютому

Сьогодні ми поділимось з вами ідеальним рецептом квашеної капусти. Запевняємо, що вся родина буде задоволена смакотою. Такою капусткою не соромно пригостити знайомих!

Коли квасити капусту у січні 2024, щоб вона хрустіла і не підвела: сприятливі дні за місячним календарем

У цій статті ми розповімо вам про найсприятливіші дні січня, щоб ви могли спокійно планувати свої хатні справи, не вагаючись. Також розкриємо вам секрет найсмачнішої квашеної капусти

Чому на солоних огірках з’являється білий наліт і що з ним робити: з’їсти чи викинути? Відповідь вас здивує

Солоні огірки — це не просто смачна закуска, яка вміщає в собі велику кількість вітамінів, а також кисломолочні бактерії, які позитивно впливають на здоров'я.