Всього три інгредієнти і така смакота: готуємо варення із гарбуза з мандаринами

Осінь — ідеальна пора, щоб приготувати цю страву для своєї родини і заготовити на зиму. Варення із гарбуза та мандаринів виходить дуже смачним і до того ж яскравим на вигляд.

Більше того, цей десерт дуже корисний. Навіть якщо хтось недолюблює гарбуз, приготуйте гарбузове варення, адже у такому складі він просто неймовірний.

Рецепт варення із гарбуза з мандаринами

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 300 грамів гарбузів
  • 200 грамів мандаринів
  • 300 грамів цукру
  • Прянощі — за смаком
Варення з гарбуза
Варення з гарбуза

Щоб урізноманітнити смак і додати особливої нотки, спробуйте використати в рецептурі улюблені спеції, наприклад, кардамон, корицю, імбир, ванільний цукор. Незаміченими такі експерименти точно не будуть. До того ж, якщо бажаєте отримати більш густу консистенцію варенні — збільште час готування, а також можна додати трішки свіжовичавленого лимонного соку.

Приступаємо до приготування самого варенні. Для початку ретельно промийте мандарини. Наріжте їх дольками прямо в шкірці. Перекладіть їх в каструлю і присипте цукром. Потім візьміть гарбуз, промийте, виріжте м’якоть і наріжте невеликими кубиками. Перекладіть до мандаринів ретельно перемішайте всі продукти. Сюди можна влити трішки лимонного соку або додати улюблені прянощі: кардамон, корицю, імбир, ванільний цукор. Це дасть варені особливого смаку. Відставте каструлю на деякий час, щоб гарбуз і мандарини пустили сік.

Потім поставте каструлю на середній вогонь і варіть суміш, постійно помішуючи, щоб цукор швидше розчинився. Далі проваріть суміш на сильному вогні протягом 5 хвилин. А потім зменшіть вогонь на мінімуму і продовжуйте готувати близько 30 хвилин, або більше, якщо хочете отримати густішу масу.

Готове варення можна відразу споживати або розлити по стерилізованим банкам. До того ж, готову суміш можна подрібнити за допомогою бленера, щоб мати більш однорідну консистенцію.

Приємного чаювання!

Схожі статті

Для чого в каструлю потрібно класти гранчак, коли вариться м’ясо: так не дарма робили ваші і наші бабусі

Сьогодні ми детально розповімо вам про лайфхак із гранчаком в киплячій воді. Завдяки цій пораді ваш бульйон буде наваристим і смачним, а м'ясо дуже ніжним і соковитим.

Ніколи не додавайте цей інгредієнт в тісто: що робить домашню випічку “дубовою” як сухар

Сьогодні ми розповімо вам, чому ж випічка черствіє мало не одразу після приготування. Як виявилось, причина в деяких інгредієнтах, які додають в тісто

Професійні кухарі розкрили секрет найкращих поєднань: інгредієнти, які вдосконалять ваші страви

Сьогодні ми поділимось секретними інгредієнтами, які зможуть зробити будь-яку страву смачнішою та насиченішою. Спробуйте використати ці поради в домашніх умовах - результат вас неодмінно вразить!

Хрускіт почують навіть сусіди: правильний рецепт квашеної капусти + сприятливі дні для заквашування в лютому

Сьогодні ми поділимось з вами ідеальним рецептом квашеної капусти. Запевняємо, що вся родина буде задоволена смакотою. Такою капусткою не соромно пригостити знайомих!

Коли квасити капусту у січні 2024, щоб вона хрустіла і не підвела: сприятливі дні за місячним календарем

У цій статті ми розповімо вам про найсприятливіші дні січня, щоб ви могли спокійно планувати свої хатні справи, не вагаючись. Також розкриємо вам секрет найсмачнішої квашеної капусти

Чому на солоних огірках з’являється білий наліт і що з ним робити: з’їсти чи викинути? Відповідь вас здивує

Солоні огірки — це не просто смачна закуска, яка вміщає в собі велику кількість вітамінів, а також кисломолочні бактерії, які позитивно впливають на здоров'я.