Нутелла зі слив: шоколадно-сливове варення з какао на зиму

Нутелла зі слив — це неймовірно смачне варення, яке доповнить будь-який десерт або зробить сніданок смачнішим. Розповідаємо, як його приготувати просто і швидко.

Особливою популярністю шоколадно-сливове варення користується саме зараз, в осінній і зимовий періоди. До того ж, сливи не тільки смачні, а й корисні. У них містять корисні речовини, які сприятливо впливають на обмін речовин та прекрасно відображаються на нашому зовнішньому вигляді. 

Нутелла зі слив нагадує справжню нутеллу, але ще й має приємну кислувату нотку. Він ідеально підходить до оладок, млинців, налисників чи сирників. Сніданок з таким джемом не буде незаміченим і обов’язково сподобається усій родині.  

Рецепт нутелли зі слив 

Для приготування візьміть інгредієнти: 

  • 3 кілограми слив 
  • 150 грамів какао порошку 
  • 1 кілограм цукру 
  • 2 пакетику ванільного цукру 
  • 250 грамів вершкового масла 
Нутелла зі слив
Нутелла зі слив

Ретельно промийте сливи і видаліть з них кісточки. Потім перекладіть у ємність і за допомогою блендера подрібніть його до консистенції пюре. Всипте цукор і ретельно перемішайте. Поставте сливи на вогонь і доведіть до кипіння, періодично знімаючи піну, яка буде утворюватись. Продовжуйте варити варення ще 40-60 хвилин. Потім додайте какао та ванільній цукор. Ретельно перемішайте суміш. Вона має бути без грудочок. Далі вкиньте вершкове масло і проваріть масу ще 10 хвилин. Готове варення зі слив і какао перекладіть до стерилізованих банок і щільно закрийте кришками.  

Приємного апетиту!  

Схожі статті

Для чого в каструлю потрібно класти гранчак, коли вариться м’ясо: так не дарма робили ваші і наші бабусі

Сьогодні ми детально розповімо вам про лайфхак із гранчаком в киплячій воді. Завдяки цій пораді ваш бульйон буде наваристим і смачним, а м'ясо дуже ніжним і соковитим.

Професійні кухарі розкрили секрет найкращих поєднань: інгредієнти, які вдосконалять ваші страви

Сьогодні ми поділимось секретними інгредієнтами, які зможуть зробити будь-яку страву смачнішою та насиченішою. Спробуйте використати ці поради в домашніх умовах - результат вас неодмінно вразить!

Коли квасити капусту у січні 2024, щоб вона хрустіла і не підвела: сприятливі дні за місячним календарем

У цій статті ми розповімо вам про найсприятливіші дні січня, щоб ви могли спокійно планувати свої хатні справи, не вагаючись. Також розкриємо вам секрет найсмачнішої квашеної капусти