Легкий рецепт картопляної ковбаси

Картопляні ковбаски — це досить популярна страва багатьох країн. І не дивно, адже вона надзвичайно смачна і не складна в приготуванні. Пропонуємо легкий рецепт картопляної ковбаси, з яким впораються будь-хто.

Рецепт картопляної ковбаси 

Для приготування візьміть інгредієнти:  

  • 500 грамів картоплі 
  • 150 грамів несолоного свинячого сала  
  • 2 ріпчасті цибулі  
  • 3 зубчики часнику  
  • 1 чайна ложка манної крупи  
  • 0,5 чайної ложки солі  
  • 1/3 суміш молотих перців  
  • 2 щіпки суміші італійський трав  
  • 1 куряче яйце  
  • 1 метр свинячої кишки  
  • 2 столові ложки рослинної олії  
Картопляна ковбаска
Картопляна ковбаска

У першу чергу підсмажте сало. Перед цим варто зрізати шкірку — вона не потрібна. Наріжте сало кубиками. Обсмажте на середньому вогні, щоб утворився жир. Вони мають придбати рум’яну скоринку, але не допускайте пересушування.  

Далі очистіть та промийте картоплю і цибулю. Перекладіть в ємність, для зручності можна нарізати на менші частини і подрібнити за допомогою блендера або м’ясорубки. Вони мають придбати консистенцію дрібної кашки. Але зручніше за все буде використовувати блендер: перемолоти спочатку цибулю до стану пюре, а потім порціонно додавати картоплю, щоб він не потемній за цей час. До отриманої суміші додайте шкварки і жир з них, куряче яйце. Ретельно перемішайте масу. Додайте подрібнений часник, сіль, перец і знову перемішайте. Щоб консистенція була трішки міцнішою, всипте ложку манної крупи. Перемішайте суміш.  

Заздалегідь ретельно промийте та очистіть свинячі кишки, намагаючись зберегти їх цілісними. Потім розділіть їх на декілька штук по 20 сантиметрів. Один край перев’яжіть ниткою і не дуже щільно наповніть начинкою. Закрийте інший край, щоб начинка не вийшла. 

Візьміть деко, змастіть олією і викладіть сформовані ковбаски. Зробіть надколи по всій поверхні за допомогою голки. Це потрібно для того, щоб ковбаски не лопнули при запіканні. Відправте їх в заздалегідь розігріту духовку при 150-160 градусах на 1 годину. За цей час вони розбухнуть та пропечуться. Подавати можна відразу.  

Приємного апетиту!  

Схожі статті

Що робити, якщо зварили забагато рису? На вечерю буде апетитна запіканка з фаршем: просто обожнюю цей рецепт

Апетитна страва з залишків заздалегідь приготованого рису. Це дуже просто та не займе багато часу, а домашні будуть вдячні за сімейну вечерю.

Смачнюща паста з авокадо: 3 варіанти. Корисно, швидко і секрет, як вибрати стиглий авокадо в магазині

Відкрийте для себе секрети приготування 3 видів ніжної намазки на хліб. Смачна та поживна паста з авокадо стане чудовим перекусом, коли часу на приготування повноцінної страви обмаль.

Звичайні буряки та огірки, але дуже смачно: цей салат прописався на нашому столі — готую по 2 рази на день

Зверніть свою увагу на простий рецепт до будь-якого столу, який складається зі звичайних буряків та солоних огірків. Він виходить дуже багатогранним та незвичайним.

Як приготувати грибні котлети: ароматна страва з печериць – ідеально підходять і до макаронів, і до гречки

Зазвичай, ми готуємо м'ясні котлети, які виходять не тільки дуже смачними, але й ситними. Зазвичай, овочеві котлети виходять дуже легкими, але грибні – це справжня фантастика.

Як прожити на мінімалку: 7 смачних гарячих страв із однієї курки. Можна навіть накрити святковий стіл

А ви знали, що з однієї курки можна приготувати сім повноцінних гарячих страв із повсякденного меню, а також накрити святковий стіл? Читайте далі у матеріалі. 

Найшвидший і найсмачніший перекус з лаваша: дуже схожий на рол, але гарячий. В офіс та на навчання

Сьогоднішній рецепт про перекус з лаваша, тому робитимемо смачну страву з того, що є в холодильнику. Відмінний варіант, щоб взяти з собою в офіс та навчання. Сподобається дітям та чоловікові.