|
21.10.2020 11:40

Дуже легкий рецепт кексів

За останній час кекси стали досить популярною стравою на нашій кухні. До того ж, вони смачні і дуже ароматні. Такий десерт чудово смакує з чаєм у компанії з близькими людьми. Приготуємо?

Кекс — це щось середнє між тортом і тістечком. Вони прийшли до нас з Лондону і набули великої популярності. Це свого роду бісквіт, який виходить дуже повітряним, ароматним та смачним. До того ж, він має привабливий вигляд. Пропонуємо надзвичайно легкий рецепт кексу, який можна готувати навіть з дітьми.  

Легкий рецепт кексу 

Для приготування візьміть інгредієнти: 

  • 120 грамів пшеничного борошна вищого сорту  
  • 5 грамів розпушувача тіста  
  • 3 курячих яйця  
  • 140 грамів цукру  
  • 30 грамів сушеної журавлини 
  • 1 апельсин  
Кекс

До рецептури цього кексу додається апельсин та журавлина. Тому його смак буде ще більш смачним та вишуканим. Приступаємо до приготування. У першу чергу ретельно промийте апельсин. Перекладіть в каструлю, залийте водою і доведіть до кипіння. Після цього проваріть апельсин ще 5 хвилин. Потім дайте йому трішки охолонути, поріжте частинами і видаліть кісточки. Подрібніть апельсин за допомогою блендера 

Потім візьміть яйця, перекладіть в ємність, додайте цукор і збийте за допомогою блендера протягом 10 хвилин. Має вийти пишний крем. Потім поступово і обережно додайте просіяне борошно разом з розпушувачем тіста. Перемішайте силіконовою лопаткою. Далі додайте апельсинове пюре і знову акуратно перемішайте масу. Потім всипати журавлину і перемішати тісто.  

Візьміть форму для випічки розміром 12 на 15 сантиметрів. Застеліть пергаментним папером і викладіть готове тісто. Відправте кекс в духовку при 180 градусах на 40-50 хвилин. Але звертайте увагу на особливості вашої духовки та розмір форми або спеціальні формочки для кексів.  

Приємного чаювання!  

Нагадаємо,
Новини, інтерв’ю, цікаві історії ти знайдеш на сайті Сенсація