Смачний рецепт квашеної капусти

Цей рецепт тягне свої корені ще з глибокого дитинства, коли наші матусі або бабусі готувати квашену капусту. Робили вони це саме за такою інструкцією і страва виходила бездоганною. Але з роками рецепт не втратив своєї популярності і сьогодні розповімо саме про нього.

Рецепт цієї квашеної капусти просто бездоганний і простий в приготуванні. До того ж, до її складу можна також додати яблука, журавлину або кмин. Таким чином ви збагатите смак страви новини нотками.  

Рецепт квашеної капусти 

Для приготування візьміть інгредієнти:  

  • кілограмів білокачанної капусти 
  • 250 грамів  моркви 
  • Сіль крупного помелу 
Квашена капуста
Квашена капуста

Візьміть капусту і видаліть верхню частину листя. Здебільшого воно зіпсоване і непотрібне. Візьміть ще декілька листів і вистеліть дно банки чи відра, в залежності від того, де плануєте квасити капусту. Тонко нашаткуйте капусту. Промийте і очистіть моркву і натріть на крупній терці.  

Візьміть велику миску і з’єднайте капусту, моркву і сіль. Ретельно перемішайте інгредієнти, щоб утворився сік. Краще перемішувати овочі порціонно.  

Перекладіть капусту в банку або відро, ретельно утрамбовуючи її. Накрийте цілими капустяними листями і покладіть зверху кришку, яка б міцно притискала капусту до дна. Залиште капусту кваситись при кімнатній температурі приблизно на 4 дня. По закінченню цього часу можна насолоджуватись надзвичайним смаком с трави. Для зручності, можна перекласти капусту в менші банки і зберігати в холодильнику.  

Приємного апетиту! 

Схожі статті

Для чого в каструлю потрібно класти гранчак, коли вариться м’ясо: так не дарма робили ваші і наші бабусі

Сьогодні ми детально розповімо вам про лайфхак із гранчаком в киплячій воді. Завдяки цій пораді ваш бульйон буде наваристим і смачним, а м'ясо дуже ніжним і соковитим.

Ніколи не додавайте цей інгредієнт в тісто: що робить домашню випічку “дубовою” як сухар

Сьогодні ми розповімо вам, чому ж випічка черствіє мало не одразу після приготування. Як виявилось, причина в деяких інгредієнтах, які додають в тісто

Професійні кухарі розкрили секрет найкращих поєднань: інгредієнти, які вдосконалять ваші страви

Сьогодні ми поділимось секретними інгредієнтами, які зможуть зробити будь-яку страву смачнішою та насиченішою. Спробуйте використати ці поради в домашніх умовах - результат вас неодмінно вразить!

Хрускіт почують навіть сусіди: правильний рецепт квашеної капусти + сприятливі дні для заквашування в лютому

Сьогодні ми поділимось з вами ідеальним рецептом квашеної капусти. Запевняємо, що вся родина буде задоволена смакотою. Такою капусткою не соромно пригостити знайомих!

Коли квасити капусту у січні 2024, щоб вона хрустіла і не підвела: сприятливі дні за місячним календарем

У цій статті ми розповімо вам про найсприятливіші дні січня, щоб ви могли спокійно планувати свої хатні справи, не вагаючись. Також розкриємо вам секрет найсмачнішої квашеної капусти

Чому на солоних огірках з’являється білий наліт і що з ним робити: з’їсти чи викинути? Відповідь вас здивує

Солоні огірки — це не просто смачна закуска, яка вміщає в собі велику кількість вітамінів, а також кисломолочні бактерії, які позитивно впливають на здоров'я.