Як замаринувати білі гриби на зиму

Цей рецепт приготування маринованих білих грибів на зиму надзвичайно простий і дуже смачний. Спробувавши одного разу, ви більше зможете від нього відмовитись.

Рецепт білих грибів на зиму 

Для приготування візьміть інгредієнти: 

  • Свіжі білі гриби 
  • Вода 
  • Оцтова кислота 
  • Сіль 
  • Чорний перець горошком 
  • Лавровий лист 
  • Часник 
  • Гвоздика або кориця 
Мариновані білі гриби
Мариновані білі гриби

Кількість інгредієнтів не вказано, оскільки можна робити на око, відштовхуючись на свій смак.  

Спочатку ретельно промийте гриби, видаливши весь бруд. Переберіть їх: великі розріжте на кілька менших частин, невеличкі розділіть навпіл, а зовсім маленькі можна так і залишити. До того ж, вони будуть дуже гарно виглядати у фінальний страві. Перекладіть підготовлені гриби в каструлю і залийте холодною водою. Додайте сіль, перемішайте і поставте на плиту. Доведіть до кипіння і готуйте ще 5 хвилин. Потім злийте цю воду, оскільки вони увібрала в себе весь бруд і шкідливі речовини. Залийте нову холодну воду і поставте на плиту. Після кипіння проваріть ще пів години. Далі відкиньте гриби на друшляк, щоб ретельно промити їх під проточною водою. Відставте в сторону.  

Готуємо маринад для грибів. Для цього налийте в каструлю воду і додайте сіль і цукор. На 1 літр води доведеться взяти по одній столовій ложки цукру та солі. Додайте декілька листків лаврового листа, кілька зубчиків часнику, трішки гвоздики і кориці. Доведіть масу до кипіння. Потім додайте 1 столову ложку оцтової кислоти 70%. Перемішайте і додайте гриби. Вони мають трішки прокипіти у маринаді. Потім розкладіть по стерилізованим банкам. Зверху налийте трішки соняшникової олії. Закрийте кришками і відставте в сторону, щоб вони охолонули.  

Зберігати їх краще в холодильнику або прохолодному місці.  

Приємного апетиту!  

Схожі статті

Для чого в каструлю потрібно класти гранчак, коли вариться м’ясо: так не дарма робили ваші і наші бабусі

Сьогодні ми детально розповімо вам про лайфхак із гранчаком в киплячій воді. Завдяки цій пораді ваш бульйон буде наваристим і смачним, а м'ясо дуже ніжним і соковитим.

Професійні кухарі розкрили секрет найкращих поєднань: інгредієнти, які вдосконалять ваші страви

Сьогодні ми поділимось секретними інгредієнтами, які зможуть зробити будь-яку страву смачнішою та насиченішою. Спробуйте використати ці поради в домашніх умовах - результат вас неодмінно вразить!

Коли квасити капусту у січні 2024, щоб вона хрустіла і не підвела: сприятливі дні за місячним календарем

У цій статті ми розповімо вам про найсприятливіші дні січня, щоб ви могли спокійно планувати свої хатні справи, не вагаючись. Також розкриємо вам секрет найсмачнішої квашеної капусти