Готуємо рижики на зиму — найкращий рецепт для консервації грибів

Мариновані рижики за цим рецептом — це ідеальна самостійна страва або відмінна закуска. У будь-якому випадку це смачно і швидко.

Рецепт рижиків на зиму 

Для приготування візьміть інгредієнти: 

  • 1 кілограм рижиків  
  • 2 столові ложки солі  
  • 0, 5 літри води  
  • 2 лаврових листа  
  • 8 шт. перця горошком  
  • 6 шт. гвоздики 
  • 1 чайна ложка оцту 
  • 20 грамів кропу 
Рижики
Рижики

Гриби краще не залишати на довгий час відразу після їх збору. Тому маючи корзинку гарних грибів, відразу приступаємо до маринування. Краще відібрати маленькі гриби, вони будуть охайніше виглядати і до того ж, вони більш корисні за великі, адже у інших збирається більше шкідливих речовин.  

Ретельно промийте гриби і очистіть червиві та пошкоджені. Перекладіть гриби в підсолену воду і залиште на кілька годин. Потім ще раз промийте їх і перекладіть в каструлю. Залийте холодною водою і поставте на плиту. Доведіть до кипіння, потім злийте воду, залишивши гриби в каструлі.  

Візьміть іншу каструлю і налийте в неї холодну воду. Додайте лавровий лист, перець горошком, гвоздику, сіль. Поставте на плиту і доведіть до кипіння. Після цього проваріть ще декілька хвилин. Отриманим маринадом залийте гриби в іншій каструлі. Додайте промиту зелень кропу. Продовжуйте варити гриби на маленькому вогні протягом 20 хвилин. Додайте оцтову кислоту і продовжуємо готувати ще декілька хвилин.  

Готові гриби розкладіть по стерилізованим банкам і залийте маринадом. Накрийте кришками і стерилізуємо банки об’ємом 0,5 л. в каструлі з водою, протягом 10 хвилин. Далі щільно закрийте банки і залиште охолонути до кімнатної температури. Після цього можна зберігати в холодильнику.  

Приємного апетиту!  

Схожі статті

Для чого в каструлю потрібно класти гранчак, коли вариться м’ясо: так не дарма робили ваші і наші бабусі

Сьогодні ми детально розповімо вам про лайфхак із гранчаком в киплячій воді. Завдяки цій пораді ваш бульйон буде наваристим і смачним, а м'ясо дуже ніжним і соковитим.

Професійні кухарі розкрили секрет найкращих поєднань: інгредієнти, які вдосконалять ваші страви

Сьогодні ми поділимось секретними інгредієнтами, які зможуть зробити будь-яку страву смачнішою та насиченішою. Спробуйте використати ці поради в домашніх умовах - результат вас неодмінно вразить!

Коли квасити капусту у січні 2024, щоб вона хрустіла і не підвела: сприятливі дні за місячним календарем

У цій статті ми розповімо вам про найсприятливіші дні січня, щоб ви могли спокійно планувати свої хатні справи, не вагаючись. Також розкриємо вам секрет найсмачнішої квашеної капусти