Як приготувати капусняк — неймовірний рецепт

Капусняк — популярна страва української кухні. Її назва говорить про те, що основний інгредієнт цього супу — капуста. Однак, у поєднанні з іншими інгредієнтами, ця страва створює неймовірний смак, через що так полюбилась українцям.

Рецепт капусняку 

Для приготування візьміть інгредієнти:  

  • 1 літр м’ясного бульйону 
  • 250 грамів квашеної капусти 
  • 4 шт. картоплі 
  • 2 морквини 
  • 2 зубчики часнику 
  • 2 цибулини 
  • 1/2 склянки пшона 
  • 2 столові ложки томатної пасти 
  • 1 столова ложки пшеничного борошна 
  • Чорний перець і сіль — за смаком 
Капусняк
Капусняк

У першу чергу підготуйте всі овочі для приготування капусняку. Картоплю варто очистити та нарізати крупними шматочками довільної форми. Ретельно промийте пшоно. Очистіть і подрібніть моркву, часник і цибулю. Візьміть кислу капусту і промийте її. Можна замітини свіжою, якщо першої немає або свіжій ви віддаєте перевагу.  

Перелийте м’ясний бульйон у каструлю і перекладіть сюди очищену і нарізану картоплю та промите пшоно. Поставте на плиту і доведіть до кипіння. Підсоліть бульонзменшіть вогонь до мінімального і продовжуйте готувати. При цьому не забувайте періодично помішувати.  

Поставте сковороду на плиту і розігрійте в ній невелику кількість рослинної олії. Додайте цибулю, часник і обсмажуйте їх протягом 5 хвилин. Далі додайте моркву і продовжуйте готувати ще 5-7 хвилин. Потім додайте в сковороду томатну пасту, сіль і ретельно перемішайте суміш. Накрийте кришкою і продовжуйте тушкувати ще 5 хвилин. Після цього додайте борошно, швидко перемішайте і знімайте сковороду з плити.  

З каструлі дістаньте половину картоплі і перетворіть її у пюре. Поверніть пюре в каструлю разом з овочевою засмажкою. Ретельно перемішайте і доведіть суп до кипіння. Потім додайте капусту і вимкніть плиту. Накрийте кришкою і залиште капусняк на 20-30 хвилин. Перед подачею заправте сметаною.  

Приємного апетиту!  

Схожі статті

Як приготувати полтавський капусняк: зірка “МастерШеф” поділилася унікальним рецептом. Дуже просто та смачно

Учасник одного із сезонів "МастерШеф" Самвел Адамян поділився унікальним рецептом капусняка, який традиційно готують у Полтавській області.

Для чого в каструлю потрібно класти гранчак, коли вариться м’ясо: так не дарма робили ваші і наші бабусі

Сьогодні ми детально розповімо вам про лайфхак із гранчаком в киплячій воді. Завдяки цій пораді ваш бульйон буде наваристим і смачним, а м'ясо дуже ніжним і соковитим.

Давно дізналася рецепт у подруги та з задоволенням готую по сей день: вершково-сирний суп з печерицями

Дуже ситний, ароматний, із приємною текстурою супчик неодмінно порадує вас своїм ніжним смаком. Адже гриби та вершки – це ідеальне поєднання.

Недорогий, але від цього не менш смачний і ситний супчик лише з трьох інгредієнтів: виходить дуже бюджетно

Зазвичай приготування супів вимагає використання великої кількості інгредієнтів, але тільки не в цьому випадку. Пропонуємо до вашої уваги рецепт неймовірного обіду.

Сирний суп з лососем: рецепт найкориснішої страви для всієї родини — дуже ніжно і неймовірно красиво

Вершковий фінський суп з лососем Лохікейтто - ідеальний та дуже швидкий варіант для Вашого обіду. Ситний, має величезну кількість корисних речовин і до того ж лікувальний.

Від такої першої страви ніхто не відмовиться: томатний рибний суп з макаронами – тарілки блищатимуть

Запевняємо, що від такої першої страви не відмовиться ніхто. Пропонуємо до вашої уваги рецепт незвичного рибного супу з макаронами і томатною пастою. Просто, ситно та дуже смачно!