Рецепт м’яких рогаликів з повидлом

Рогалики за цим рецептом виходять неймовірно смачними. Тісто готується за лічені хвилини, з яким легко працювати в процесі формування випічки. В результаті виходить хрустка скоринка і м'яка та солодка начинка всередині. До того ж, начинку можна міняти і кожного разу буде щось новеньке.

Рецепт рогаликів  

Для приготування візьміть інгредієнти:  

  • 500 грамів борошна 
  • 2 чайні ложки сухих дріжджів 
  • 5 столові ложки цукру 
  • 0.5 чайні ложки солі 
  • 2 яйця (в тісто і для змащення) 
  • 75 грамів м’якого вершкового масла 
  • 200 міліграм молока 
Рогалики
Рогалики

Візьміть невелику ємність. Влийте тепле молоко і додайте одну столову ложку цукру, дві столові ложки борошна і дріжджі. Ретельно перемішайте суміш. Залиште масу, щоб дріжджі запрацювали і в результаті тісто добре піднялось.  

Потім просійте борошно в глибоку миску, додайте 4 столові ложки цукру, сіль, злегка збите яйце і дріжджі, які вже запрацювали. Замісіть еластичне тісто. В кінці цього процесу додайте трішки вершкового масла. Залиште тісто на одну годину, щоб воно піднялось.  

Розділіть готове тісто на 10-12 частин. Вони мають нагадувати форму трикутника. На меншому краї зробіть надрізи до середини тіста. А на більший край викладіть повидло і підверніть їх так, щоб не начинка не витекла під час випічки. Заверніть рогалик. Сформуйте невеличку кульку і накрийте рушником на 10 хвилин, щоб вони відпочили. 

Перекладіть рогалики на застелене пергаментним папером деко і залиште ще на пів години. Потім змастіть верх випічки злегка збитим яйцем і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин. Солодкі і м’які рогалики готові!  

Приємного чаювання!  

Схожі статті

В чому секрет бадьорості Насті Каменських? Цю смакоту вона готує на сніданок – 5 хвилин на заміс і в духовку

Відома українська співачка Настя Каменських розсекретила власний рецепт поживного та нереально смачного шоколадного кексу. Таким смаколиком зірка тішить себе на сніданок.

На Великдень те, що треба: рецепт домашньої ромової бабки – готується просто, а виглядає ефектно

Пропонуємо вам відкрити для себе секрет приготування усім відомого смаколика. Ромова баба неодмінно стане чудовим доповненням вашого святкового столу, а усі гості проситимуть рецепт.

Лимонне тістечко Тирамісу вдома: рецепт найніжнішого італійського десерту з новим смаком

Бажаєте потішити рідних чи гостей вашого столу незвичним смаколиком? Пропонуємо до вашої уваги рецепт лимонного тістечка Тирамісу, що чудово смакуватиме з чаєм та кавою.