|
04.11.2020 12:43

Готуємо пісочне печиво з повидлом – найсмачніший рецепт

Неймовірно ніжне, розсипчасте і смачне пісочне печиво з соковитою начинкою по середні. Захотіли? Пропонуємо ідеальний рецепт печива, яке готували ще наші бабусі. Провірений роками і задоволеними ласунами.

Рецепт пісочного печива з повидлом 

Для приготування візьміть інгредієнти:  

  • 100 грамів вершкового масла  
  • 1 склянка пшеничного борошна  
  • 1 яєчний жовток  
  • 50 грамів цукру  
  • 2 столові ложки джему  
Пісочне печиво

Підготуйте всі інгредієнти для приготування печива. Вершкове масло варто порізати на невеличкі шматочки і залишити при кімнатній температури, щоб воно стало м’яким. За таких умов, воно буде готове вже через пів години. Потім додайте в розм’якшене вершкове масло цукор і перемішайте за допомогою міксера. Додайте яєчний жовток і добре перемішайте масу. Всипте просіяне борошно і перемішайте тісто за допомогою ложки.  

З отриманого тіста сформуйте кульку. Вона не має прилипати до рук і бути досить гладкою. Якщо ситуація протилежна, додайте ще трішки борошна.  

Розкатайте тісто в пласт товщиною 5 мм. За допомогою спеціальної форми виріжте кружечки, кожного разу опускаючи її в борошно. Це потрібно для того, щоб форма не прилипла до тіста.  

Деко застеліть пергаментним папером. Розкладіть кружальця. В центрі кожної зробіть заглиблення і викладіть улюблене повидло.  

Відправте печиво в духовку на 10-12 хвилин при температурі 180 градусів. Потім приберіть їх з дека, адже вони можуть швидко затвердіти. Подавайте до чаю ще теплими. Так вони будуть смачнішими. 

Приємного чаювання!