Готуємо рижики в сметані — найпростіший рецепт страви з грибів

Смачний і сезонний рецепт рижиків в сметані, який неодмінно сподобається усім.

Рецепт рижиків в сметані 

Для приготування візьміть інгредієнти:  

  • 500 грамів рижиків  
  • 120 міліграм соняшникової олії 
  • 1 ріпчаста цибуля 
  • 120 міліграм сметани 20% 
  • Гілочка кропу 
  • 1 лавровий лист 
  • Сіль і перець – за смаком  
Рижики в сметані
Рижики в сметані

Підготуйте всі інгредієнти. Гриби варто дуже ретельно промити, щоб прибрати зайвий бруд, пісок, листя. Потім переберіть гриби, ті що вже трішки зіпсувались, краще викинути. Перекладіть хороші гриби в каструлю і залийте водою. Поставте на плиту і доведіть до кипіння. Після цього готуйте ще 20 хвилин. До рижиків додайте сіль і лавровий лист.  

Готові гриби відкиньте на друшляк і ретельно промиємо перед тим, як смажити. Подрібніть гриби: маленькі можна залишити, а більші розрізати навпіл. Також подрібніть ріпчасту цибулю.  

Візьміть пательню, поставте розігріватись і додайте трішки рослинної олії. Перекладіть рижики і ріпчасту цибулю. Смажте, поки гриби не придбають золотистий колір. Не забувайте час від часу помішувати страву. Додайте сіль і перець за смаком. Потім влийте сметану і смажте протягом 2-3 хвилин. Тим часом подрібніть кріп. Потім вимкніть плиту і додайте подрібнений кріп.  

Смажені рижики в сметані можна подавати до столу. Вони чудово поєднуються з картопляним пюре.  

Приємного апетиту! 

Схожі статті

Це щось дуже смачне: куряча печінка по-берлінськи. Готувати швидко та просто – є секретний інгредієнт

Щоб куряча печінка вийшла ще ніжнішою та ароматнішою, німці додають до неї один секретний інгредієнт. Що саме, дізнаєтесь далі у рецепті. Приготуйте в себе дома та обов'язково запросіть друзів.

Велика “лінива” піца на заливному тісті – економ-варіант. Готується просто, а продукти доступні для кожного

Пропонуємо до вашої уваги швидку домашню піцу на заливному тісті. Це універсальний перекус, який можна готувати з будь-якою начинкою на ваш смак.

Горох не замочуємо і не додаємо соду: все набагато простіше і швидше – приготуйте і вийде справжня смакота

Часто господині відмовляються від приготування такого корисного та бюджетного продукту, як горох, суто через те, що він довго піддається термічній обробці.

3 до 1: як приготувати ідеальне тісто та фарш на пельмені. Рецепт без вагів, дуже легко запам’ятовується

Цей рецепт називається "3 до 1" і зараз ви зрозумієте, чому. Вам знадобиться будь-яка чашка чи склянка. Розмір не має значення. Також дізнаєтесь, як приготувати ідеальний фарш.

Скумбрія виходить смачнішою за лосося та сьомгу! Весь секрет у незвичайному маринаді – такої риби ви не їли

У цьому рецепті немає нічого зайвого. Смак риби виходить ідеальним та збалансованим. Вся справа в секретному маринаді, до складу якого входять звичайні прянощі.

Що робити, якщо зварили забагато рису? На вечерю буде апетитна запіканка з фаршем: просто обожнюю цей рецепт

Апетитна страва з залишків заздалегідь приготованого рису. Це дуже просто та не займе багато часу, а домашні будуть вдячні за сімейну вечерю.